Bográcsos babgulyás hortobágyi szürkemarhából frissen sült, ropogós héjú kovászos kenyérrel
sponsored links
A Nemzeti Gulyás Napra készült ez a bográcsos babgulyás. Már két részben számoltam be az ekkor készült ételekrõl. Az ételek alapja hortobágyi bio szürkemarhából készült pörkölt volt, ebbõl készült tovább a hortobágyi pásztorhús. Három részre osztottam a pörköltöt, egy részbõl pedig hagyományos bográcsos babgulyás készült. Hozzá kovászos kenyeret sütöttem aznap.
Úgy látom, hogy gyakran összetévesztik a bográcsos babgulyást a csülkös bablevessel. A gulyásnak, már nevébõl adódóan is marha pörkölt alapnak kell lennie. A hagyományos elkészítés alapján nem kerül bele sem zöldség, sem füstölt hús, sem habarás.
Én most így készítettem. Az évszaknak megfelelõen frissen fejtett babból készült.
Körülbelül 80 dkg húsból készült pörkölthöz