Bográcsos babgulyás hortobágyi szürkemarhából frissen sült, ropogós héjú kovászos kenyérrel

2011-09-06

sponsored links

A Nemzeti Gulyás Napra készült ez a bográcsos babgulyás. Már két részben számoltam be az ekkor készült ételekrõl. Az ételek alapja hortobágyi bio szürkemarhából készült pörkölt volt, ebbõl készült tovább a hortobágyi pásztorhús. Három részre osztottam a pörköltöt, egy részbõl pedig hagyományos bográcsos babgulyás készült. Hozzá kovászos kenyeret sütöttem aznap.

Úgy látom, hogy gyakran összetévesztik a bográcsos babgulyást a csülkös bablevessel. A gulyásnak, már nevébõl adódóan is marha pörkölt alapnak kell lennie. A hagyományos elkészítés alapján nem kerül bele sem zöldség, sem füstölt hús, sem habarás.

Én most így készítettem. Az évszaknak megfelelõen frissen fejtett babból készült.

Körülbelül 80 dkg húsból készült pörkölthöz 1 kg nagy szemû fejtett babot adtam. Mivel a pörkölt alapot gyakorlatilag ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s