Tejfölös pulykafalatok gombával és savanyú uborkával

2011-09-06

sponsored links

Mindig mosolyognom kell éttermek étlapján is, és igen, le merem írni, gasztroblogok címében is, amikor egy nem túl bonyolult ételnél a címe viszont ötször extrémebb. Az enyém címe akár hamis hentestokány néven is futhatna, csak félek, hogy a hentestokány kitalálója még így is forogna sírjában.

Hozzávalók:

  • egyujjnyi füstölt szalonna (nem sok, de azért legyen zsírja)
  • 30 dkg pulyka felsõcombfilé
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 10 kisebb csemegeuborka
  • 1 dl tejföl
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • só, bors

A szalonnát felkockáztam, alacsony tûzön kiolvasztottam a zsírját. Közben a pulykát megmostam, kisebb kockákra vágtam. Amikor kiolvadt a szalonna, hozzáadtam a húst, körbepirítottam, enyhén sóztam, borsoztam. Ráöntöttem kb. 1,5 dl vizet, és jó ...


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s