Fahéjas-meggyes csiga

2011-09-06

sponsored links


Itt az iskola, néha kéne valami édes reggelire, meg egyébként is kalácssütõ-idõ van, Beával egyszerre fogtunk bele a nagy õszi kelttészta-projektbe (Bea csodás fonott kakaós kalácsát itt találod).  Én a múlt héten vetettem magam bele a reggeligyártásba, csináltam két jó nagy adag kelt tésztát, egy sósat és egy édeset. A sósból pizzás csigák lettek, az édesbõl pedig ezek a fahéjas-meggyesek (12 db) meg egy kisebb fahéjas kalács.
(Andi, ne sírd el magad a látványon, tudom, hogy nálad mind a 12 tökéletesen egyforma lett volna, de erre én, sajnos, teljesen képtelen vagyok).

Kelt tésztánál mindig a jól bevált tojásmentes receptemet használom. Folyamatosan tervezem, hogy egyszer csinálok egy próbasütést, egyszerre kétféle tésztát, egy tojásost meg egy nem tojásost, az lenne a biztos. De egyelõre nekem valahogy jobban bejön ez a tojásmentes, már eleve ugye jóval egyszerûbb és olcsóbb az elkészítése, ráadásul nem kell tojástöréssel piszmogni, és a fagyasztót sem öntik el a maradék tojásfehérjék. És nagyon finom marad másnapra is, nem ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/fahej...

sponsored links

Keres?s