Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
Fejtettbab levesEz a recept még a nyarat idézi, mĂĄrmint nekem, mert még a nyĂĄron készĂŒlt.Igyekeztem egyszerĂ»en elkészĂthetĂ” ételeket fĂ”zni, mert nem volt idĂ”m a konyhĂĄban forgolĂłdni. Amire szĂŒkségem volt az 1 liternyi fejtettbab,1 fej vöröshagyma,1/2 liter paradicsomlé, zellerszĂĄr,sĂĄrgarépa, sĂł,bors,egy kevés cukor,olaj és liszt..A megmosott fejtettbabot feltettem fĂ”ni egy fazékba, hozzĂĄadtam ... |
Tovább a blogra ... lisztbollegyen.blogspot.com/2011/09/f... |
Muffin alapreceptTöbb alaprecept létezik, nekem most éppen ez vĂĄlik be, igaz pĂĄr nap mĂșlva kicsit mĂĄr morzsĂĄlĂłdĂłs lesz a belseje, de ennyi baj legyen, könnyen és gyorsan el lehet készĂteni, és ĂĄltalĂĄban mindig van hozzĂĄvalĂł a kis kamrĂĄmban. És mindezek mellett az is fontos, hogy könnyen meg lehet jegyezni a hozzĂĄvalĂłkat, és az arĂĄnyokat. Amikor én sĂŒtök a legtöbb idĂ”t bizonyĂĄra az viszi el, hogy mĂĄsodpercenként rohangĂĄlok a laptop/recepteskönyv és a konyha között, mosogatom a kezem, hogy ne kenjek össze semmit, ... |
Tovább a blogra ... kispite.blogspot.com/2011/09/muffin-a... |
Almaleves csirkehĂșssalEgy mĂĄsik kedvenc nyĂĄri - Ă”szi levesĂŒnk az almaleves csirkehĂșssal, vagy bĂĄrmilyen mĂĄs szĂĄrnyashĂșssal. NagymamĂĄm és édesanyĂĄm is gyakran fĂ”zték, fĂ”zik ilyenkor. Én nagyon - nagyon szeretem. ĂltalĂĄban a csirke csontos részeibĂ”l szoktuk fĂ”zni, de aki nem szereti a csontos hĂșst készĂtheti a többi részébĂ”l is. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09... |
Aszalt paradicsomAugusztus utolsĂł hetében volt néhĂĄny olyan nap amikor 40 fok körĂŒli hĂ”mérsékletek voltak. KihasznĂĄlva a nagy meleget, készĂtettem aszalt paradicsomot. Nem egy gyors folyamat a napon aszalĂĄs, de lényegében az elĂ”készĂtés utĂĄn, nincsen mĂĄr tennivalĂł vele. Az ablakpĂĄrkĂĄnyomon a nagy melegben 3 nap alatt aszalĂłdtak meg a paradicsomok, de aszalĂłgépben vagy akĂĄr sĂŒtĂ”ben is elkészĂthetjĂŒk. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/09/aszalt... |
MogyorĂłvajas kekszA cĂmbe nem mertem beleĂrni, hogy cukormentes, mert akkor jĂł eséllyel lehet azt gondolni, hogy valami kevéssé édes dologrĂłl lesz szĂł. Nem, kicsit sem nemédes ez a sĂŒtemény, sĂ”t az elsĂ” prĂłbĂĄlkozĂĄs utĂĄn, a hamarosan következĂ” ismétlésnél visszĂĄbbveszek a juhar szirup mennyiségbĂ”l, mert Ăgy, hogy mostanĂĄban a ... |
Tovább a blogra ... vajaspanko.blogspot.com/2011/09/mogyo... |
RizslevesCsak Ășgy hagyomĂĄnyosan, régiesen, mert annyira megkĂvĂĄntam, és mert szĂĄz éve nem fĂ”ztem mĂĄr. Pedig szeretjĂŒk. Gyerekkoromban rengetegszer volt ... |
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/09/rizsle... |
A zöldbab jĂł, a zöldbab szĂ©pTeljesen letargiĂĄba kerĂŒltem. Nem olyan nagy dolog, de mégis csalĂłdtam, hogy a zöldbab pörkölt nem az én talĂĄlmĂĄnyom. Pedig ezelĂ”tt sehol nem talĂĄlkoztam vele. Mégis rĂĄguglizva rengeteg recepttel talĂĄltam szemben magam, ami némileg el is vette a kedvem a dologtĂłl. A feladvĂĄnybĂłl: kevés pénzbĂ”l kevés idĂ” alatt valami faszĂĄnyosat fĂ”zni, menzai kajĂĄt nem menzai szĂnvonalon. SzĂłval zöldbabpörkölt, Ășgyis szezon van, vagyis inkĂĄbb mĂĄr kifele megyĂŒnk belĂ”le. Ha nem most hĂĄt mikor ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/08/a_zold... |
Klasszikus paradicsomos pastaEz a recept egy igazĂĄn hétköznapi ételhez tartozik, legalĂĄbbis az olasz konyhĂĄkban szerintem több, mint mindennapos. Viszont egy kis csavarral, de tényleg csak egy nagyon kis jĂĄtékossĂĄggal ezt az ételt is egy következĂ” szintre lehet emelni. Az ok, amiért Ărok rĂłla, az pedig nem mĂĄs, mint hogy rengeteg paradicsom termett az idén otthon. Ezért van eltéve sok szĂĄrĂtott paradicsom és a többi - nem is tudom mĂĄr, mik vannak. Viszont itthon a nagy halom paradicsomot ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/cz... |
Tejfölös burgonyaleves zöldsĂ©gesen, virslivelTejfölös burgonyaleves zöldségesen, virslivelHozzĂĄvalĂłk : |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/tejf... |
ElkezdĂ”dött a suli, hajrĂĄ egĂ©szsĂ©ges reggelik: SzezĂĄmos Biscotti (paleo)Ez a recept mĂĄr nagyon régen készĂŒlt és szintén nagyon régĂłta szeretném mĂĄr felrakni, aztĂĄn mindig elmaradt és egy hirtelen elgondolĂĄsbĂłl bekerĂŒlt a KifĂ”ztĂŒkbe, Ășgyhogy ott talĂĄlkozhattatok mĂĄr vele.
Eljött azonban az ideje, hogy feltegyem, mert ez nem csak, hogy ez a recept nem csak, hogy hasznos azok szĂĄmĂĄra, akiknek hiĂĄnyzik a sĂłs ropogtatni valĂł vagy a kenyérféle, de ... |
Tovább a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/09/elkez... |
Veracruzi halleves Ă©s nyeremĂ©ny könyvsorozatIgazĂĄn kedves és nagylelkĂ» felajĂĄnlĂĄst kaptam a HVG-tĂ”l. A most indulĂł, 13 részes gasztronĂłmiai sorozatukat kisorsolhatom a blogom olvasĂłi között. JĂłmagam az elsĂ” részt szemrevételezhettem, a mexikĂłi konyhĂĄrĂłl szĂłlĂłt, de a nyertesnek az összes kötetet postĂĄzni fogjĂĄk. Az Ăzek és kultĂșrĂĄk (egyébként ĂșjsĂĄgosnĂĄl is kaphatĂł) sorozat sorra veszi a nagy vilĂĄgkonyĂĄkat, a franciĂĄtĂłl a kĂnain ĂĄt a ... |
Tovább a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/09/veracruzi... |
Snidlinges karfiolkrĂ©mHozzĂĄvalĂłk: 1 kisebb karfiol, 2 evĂ”kanĂĄl majonéz, 2 evĂ”kanĂĄl tejföl, sĂł, bors, snidling A karfiolt sĂłs vĂzben puhĂĄra fĂ”ztem, botmixerrel pĂŒrésĂtettem és ... |
Tovább a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/09/sn... |
GyĂŒmölcsös joghurttortaEz a sĂŒti oly egyszerĂŒen elkészĂthetö, hogy még a reggeli teĂĄm elött pikk-pakk összeĂĄllĂtottam. GyĂŒmölcsös, a végtelenségig variĂĄlhatĂł és nagyon fincsi. A receptet a tesĂłmtĂłl kaptam, Ă pedig a nagynénénktöl. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/09/gy... |
KĂ©stelenĂŒlLetört egy darab a kedvenc szakĂĄcské-sem nyelébĂ”l, a pengét mĂĄr csak a Szentlélek tartja. Eléggé elkeseredtem, mert egy igazĂĄn jĂł kés bizony borsos ĂĄrba kerĂŒl. S bĂĄr van itthon több mĂĄs kés, egyikkel sem tudok olyan könnyen vĂĄgni, mint ezzel ment. Pedig ennek a ... |
Tovább a blogra ... eperszezon.blogspot.com/2011/09/keste... |
Csak semmi pĂĄnikVisszajöttĂŒnk Dublinba, aholis egy félig lelakott hĂĄz és a BBC Good Food Magazin 3 legutĂłbbi szĂĄma fogadott. Mondanom sem kell, az utĂłbbiaknak jobban örĂŒltem. Még zajlik a romeltakarĂtĂĄs és megprĂłbĂĄlunk visszarĂĄzĂłdni a hétköznapokba, ami nem egyszerĂ» nekem sem meg Abigélnek sem. Közben nézegetem az Ășj recepteket és gondolatban mĂĄr megfĂ”ztem mind. Addig is egy nagyon egyszerĂ» pitét osztok meg, melynek alapja a hagyomĂĄnyos omlĂłs-vajas tészta, tölteléknek pedig ... |
Tovább a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/09... |
Lasagne Jamie OlivertĂ”lNem ismerek olyan embert aki ne szeretné a lasagne-t, és aki ne tartanĂĄ plusz macerĂĄnak a besamel mĂĄrtĂĄs elkészĂtését még a bolognai ragun felĂŒl. Pont ezért örvendeztem Jamie Ășj repetjének, amiben krémsajttal valĂł helyettesĂtés történik, és ez az egész kajĂĄnak olyan frissĂtĂ” fennhangot ad. |
Tovább a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/09/la... |
GyĂŒmölcstortatejmentes laktĂłzmentes szĂłjamentes A gyĂŒmölcstorta alapjĂĄt férjem és kislĂĄnyom készĂtette, piskĂłta alap, 6 tojĂĄsos, de 4 is elég lett volna, mint utĂłbb kiderĂŒlt. Kissé magas lett a piskĂłtalap, jobb lett volna, ha ...
|
Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/09/08/gyumolcst... |
ReggelizzĂŒnk! / 9. - BodzĂĄs, narancsos francia pirĂtĂłstKizĂĄrĂłlag a bodzavirĂĄgos narancsdzsem miatt sĂŒtöttem ismét francia pirĂtĂłst. Tetszett a kombinĂĄciĂł, és a megvĂĄsĂĄrlĂĄstĂłl hazĂĄig - otthon az elsĂ” utam egy kiskanĂĄlhoz vezetett - prĂłbĂĄltam elképzelni, hogyan érvényesĂŒlhet a bodzavirĂĄg a sokkal intenzĂvebb narancs mellett. ValĂłban nem a ... |
Tovább a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/09/08/regg... |
Borcsa Ătterem BalatonfĂŒredĂgy alakult, hogy az ebédidĂ” a balatonfĂŒredi Tagore sétĂĄnyon talĂĄlt minket. Több étterem is csalogatott, de végĂŒl emellett döntöttĂŒnk, a helyes kockĂĄs abroszok és a - többi étteremhez képest - sok vendég miatt. Nem gyenge az étlapjuk, szerintem kicsit sok is a rajta lévĂ” fogĂĄs, bĂĄr kétségtelen, hogy tudtam vĂĄlogatni, nem is igazĂĄn tudtam eldönteni, hogy mit egyek. VégĂŒlis mind a ketten ... |
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/09/borcsa... |
SĂŒlt capreseAz elmĂșlt hetek forrĂłsĂĄgĂĄban nem egyszer kerĂŒlt asztalra caprese ebéd gyanĂĄnt. Maga a gondolat is fĂĄjt a 30 fokos lakĂĄsban, hogy bĂĄrmilyen fĂ”zést vagy sĂŒtést igénylĂ” dolog elkészĂtésébe fogjak. Ăgy aztĂĄn tzatzikit ettĂŒnk, hideg gyĂŒmölcsleveseket kanalaztunk és caprese-t faltunk. Most azonban, hogy emberi hĂ”mérsékleten mĂ»ködik a nyĂĄr vége, elkészĂthettem a caprese sĂŒlt vĂĄltozatĂĄt. SĂŒlt caprese ... |
Tovább a blogra ... mirelle.freeblog.hu/archives/2011/09/... |
LilahagymĂĄs paradicsomsalĂĄtaA paradicsomsalĂĄta nagy kedvencem. Gyorsan elkészĂthetĂ”. Természetesen ilyenkor nyĂĄron az igazi, amikor napérlelte finom, illatos paradicsom az alapanyag. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... kiskonyha.blogspot.com/2011/09/lilaha... |
"NĂ©kem olyan ember kell..." - HĂmzett falvĂ©dĂ” az Ăbudai MĂșzeum gyĂ»jtemĂ©nyĂ©bĂ”lA falvédĂ”k hasznĂĄlatĂĄnak szokĂĄsa és eredete a németkultĂșrkörbĂ”l érkezett MagyarorszĂĄgra a 19. szĂĄzad végén. A kezdetben csak ĂșricsalĂĄdok szobĂĄiban megtalĂĄlhatĂł falvédĂ”k hasznĂĄlata a 20. szĂĄzad elejéreĂĄltalĂĄnossĂĄ vĂĄlt a polgĂĄri, az iparos és a paraszt csalĂĄdok konyhĂĄiban egyarĂĄnt. Gyors elterjedésének egyik legfĂ”bb oka, hogy a konyhĂĄkban aszabadkéményes fĂ»tési mĂłdot egyre inkĂĄbb felvĂĄltottĂĄk a zĂĄrt fĂŒstelvezetéseskémények. Ăgy a falak mĂĄr nem kormozĂłdtak össze, s a tiszta falfelĂŒleteket dĂszĂteni ... |
Tovább a blogra ... obudagasztro.blogspot.com/2011/09/nek... |
TĂĄrkonyos zöldsĂ©ges nyĂșlsĂŒltMegint egy egyszerĂ» és egészséges nyulas fogĂĄs, az évszakhoz illĂ” szĂnekkel, Ăzekkel. Könnyen és gyorsan össze lehet ĂĄllĂtani. Nem kell bele hozzĂĄadott zsiradék, a hĂșs ĂĄtveszi a zöldségek Ăzét, miközben azok, és a sajĂĄt levében pĂĄrolĂłdik. HozzĂĄvalĂłk 1 db kisebb hĂĄzinyĂșl 2 db vöröshagyma felkarikĂĄzva ... |
Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/09/tarko... |
Torta a Doktor Ărnak |
Tovább a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/09/tor... |
A termĂ©szetgyĂłgyĂĄszat vĂ©gnapjaiTudom, ez nem recept. Megköszönöm, ha idĂ”t szĂĄntok az elolvasĂĄsĂĄra, azt pedig mégjobban megköszönöm, ha alĂĄĂrĂĄsotokkal tĂĄmogatjĂĄtok az akciĂłt. (duende) *********** Az interneten terjed dr. Taraczközi IstvĂĄnnak, a Magyar TermészetgyĂłgyĂĄszok Szövetsége elnökének " Aki nem illeszkedik be, azt kirekesztik; A természetgyĂłgyĂĄszat végnapjai " cĂmĂ» e-mailje, amely részleteket ismertet a készĂŒlĂ” Ășj természetgyĂłgyĂĄszati rendeletbĂ”l. KiderĂŒl belĂ”le, hogy megszĂŒntetnének, illetve összevonnĂĄnak több, eddig elismert természetgyĂłgyĂĄszati szakmĂĄt, megszĂŒntetnék szĂĄmos gyakorlĂł természetgyĂłgyĂĄsz eddigi munkalehetĂ”ségeit. ĂrĂłjĂĄnak hozzĂĄjĂĄrulĂĄsĂĄval ... |
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/09... |
Megint kĂ©szĂŒlt egy pĂĄr kosĂĄr...Az utĂłbbi hetekben rengeteg kosarat fontam. Van, amit nem tudok megmutatni, mert azonnal elvitték, de egy pĂĄrat lefotĂłztam. Az elsĂ” kettĂ”t egy ajĂĄndékbolt kérésére készĂtettem, a mĂĄsik kettĂ”t viszem a KreatĂv KiĂĄllĂtĂĄsra. A következĂ” posztban errĂ”l is ... |
Tovább a blogra ... yasmine-bazarja.blogspot.com/2011/09/... |
Barackos-mandulĂĄs sĂŒtemĂ©nyVégéhez közeledik az Ă”szibarack szezon, de a késĂ”i fajtĂĄk még jelen vannak a piacokon. Szerintem ebben az idĂ”szakban a legzamatosabb ez a gyĂŒmölcs, a legfinomabb dzsemek, befĂ”ttek, desszertek, sĂŒtemények most készĂthetĂ”k belĂ”le. Érdemes kihasznĂĄlni, hogy még friss barackkal dolgozhatunk, késĂ”bb mĂĄr Ășgyis csak a befĂ”tt vagy a konzerv marad. HozzĂĄvalĂłk: 24x36 cm-es tepsihez ... |
Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/09/barack... |
KönyvajĂĄnlĂł: Halak Ă©s HalĂ©telekKezdjĂŒk azzal, hogy a gasztronĂłmia terĂŒletén olyan ritka itthon a hazai szerzĂ” ĂĄltal jegyzett, komoly, egy-egy szakterĂŒletre, vagy alapanyagra fĂłkuszĂĄlĂł referenciakötetek megjelentetése, hogy ĂŒdĂtĂ” és reményt adĂł kivétel egy-egy ilyen könyv felbukkanĂĄsa. A Halak és Halételek nem egy összecsapott könyv, minden egyes lapjĂĄrĂłl lejön, hogy mennyi tudĂĄs, felkészĂŒltség, elkötelezettség- és az ezeket kötetbe öntĂ” fĂĄradtsĂĄgos és precĂz munka van mögötte a szerzĂ”k részérĂ”l - ezért mĂĄr önmagĂĄban is nagyon értékes és figyelemreméltĂł. A halak a hétköznapi konyhĂĄnkban amĂșgy is ... |
Tovább a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/09/k... |
TĂșrĂłs, szĂ”lĂ”s csigaEgy Ășjabb csiga. EzĂștal maradék cukrozott tĂșrĂł és szĂ”lĂ” kerĂŒlt a leveles tésztĂĄba. És nagyon ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/08/turo... |
TejberizsTegnap édességet kĂvĂĄntam, de relatĂve laktatĂł vacsorĂĄt is. Bejött a szĂĄmba a tejberizs fehérsége, finomsĂĄga, édessége. Igen ĂĄm, de azt most nem lehet. Gondoltam, lesz belĂ”le reformosan, barnarizzsel, édesĂtĂ”vel. KatasztrĂłfa. SzörnyĂ»! LegalĂĄbbis nekem nem ... |
Tovább a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
SzĂĄzszorszĂ©pekEz nem recept tulajdonképpen, hanem egy formĂĄzĂĄsi technika, amit kedvenc ĂĄzsiai kelttésztĂĄs-blogomon lĂĄttam. HasonlĂt kicsit a napraforgĂłhoz, csak itt nem kell annyira megcsavarni a tésztĂĄt és részben a töltelék adja a mintĂĄt. Az eredeti recept szerint adzukibab-paszta szerepelt benne, ami sĂ»rĂ», Ăgy a fomĂĄzĂĄsi mĂłdszer ellenére sem folyik ki a sĂŒtibĂ”l. NĂĄlunk igen elégedetlenek lennének a Népek, ha adzukibab-pasztĂĄval töltött leveles tészta lenne vacsorĂĄra, ezért az helyettesĂtettem ... |
Tovább a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/09/szazszors... |
MogyorĂłvajas- csokolĂĄdĂ©s tĂșrĂłtortaMogyorĂłvajas - csokolĂĄdés -tĂșrĂłtorta HozzĂĄvalĂłk: alja: 200 g kekszdara (elvileg teljeskiörlésĂŒ keksz kell bele ) ... |
Tovább a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/mogyor... |
KĂ©tszĂnĂ» kuglĂłfEz a recept is az augusztusi KifĂ”ztĂŒkben jelent meg, és nemsokĂĄra jön a szeptemberi szĂĄm is. Érdemes lesz figyelni, vĂĄrni a hĂrlevelet a megjelenésrĂ”l azoknak, akik regisztrĂĄltak az oldalon. A kuglĂłf meg egyszerĂ»en szép és finom!:) HozzĂĄvalĂłk ... |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/09/ketsz... |
Tobler misu 2. blogfordulĂłra, avagy kĂ©t hĂłnaposak vagyunk!Ismét egy maradékhasznosĂtĂł, fĂșziĂłs recept. Hivatalos nevén: jeges tobler misu hĂĄzi sport szelet mĂĄzzal. A Toblerone-krém/kehely eredetileg Stahl talĂĄlmĂĄnya, én most kivételesen A közös konyha(kert)-nél bukkantam rĂĄ és az inspirĂĄciĂł alapjĂĄn (késĂ”bb Ărom, honnan, kitĂ”l) jĂł szokĂĄsom szerint kicsit tovĂĄbbfejlesztettem/bonyolĂtottam a tipikus gyorsanfinomatdesszertet. BĂ” negyed Ăłra alatt összecsaptam egy félig master ... |
Tovább a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/09/tobl... |
ElÔadåssorozat |
Tovább a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/09/eloadas... |
Aminek senki se tudja a receptjĂ©t Nincs receptje. Nem szerepel szakĂĄcskönyvekben. Sohasem ĂĄllunk neki elkészĂteni sajĂĄt magĂĄban. Mégis tucatnyi néven ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/09/08/aminek_... |