Könyvajánló: Halak és Halételek

2011-09-08

sponsored links

Kezdjük azzal, hogy a gasztronómia területén olyan ritka itthon a hazai szerzõ által jegyzett, komoly, egy-egy szakterületre, vagy alapanyagra fókuszáló referenciakötetek megjelentetése, hogy üdítõ és reményt adó kivétel egy-egy ilyen könyv felbukkanása. A Halak és Halételek nem egy összecsapott könyv, minden egyes lapjáról lejön, hogy mennyi tudás, felkészültség, elkötelezettség- és az ezeket kötetbe öntõ fáradtságos és precíz munka van mögötte a szerzõk részérõl - ezért már önmagában is nagyon értékes és figyelemreméltó. A halak a hétköznapi konyhánkban amúgy is háttérbe szorulnak, pláne fontos minden olyan írás, amely ezekkel foglalkozik és ötleteket, útmutatást ad az elkészítésükhöz.

A kötet elsõ hatvan oldala az elméleti bevezetõ, ezt pedig követi az egyes halak adatlapjai, az afrikai harcsától a vörös márnáig. Mindegyikrõl alapadatok (nevük angolul, latinul, leírásuk, egy-egy érdekesség, stb.), majd egy-két recept. Sok-sok információ, van mit bogarászni.

A kissé ódivatú borító és tervezés egy dolog, ez végül is ízlés dolga, szerintem a tartalom nyugodtan elviselt volna egy sokkal vagányabb, modernebb külsõt. Szellõsebb, elegánsabb tördelés, áttekinthetõbb ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/09/k...

sponsored links

Keres?s