A zöldbab jó, a zöldbab szép

2011-09-08

sponsored links


Teljesen letargiába kerültem. Nem olyan nagy dolog, de mégis csalódtam, hogy a zöldbab pörkölt nem az én találmányom. Pedig ezelõtt sehol nem találkoztam vele. Mégis ráguglizva rengeteg recepttel találtam szemben magam, ami némileg el is vette a kedvem a dologtól. A feladványból: kevés pénzbõl kevés idõ alatt valami faszányosat fõzni, menzai kaját nem menzai színvonalon. Szóval zöldbabpörkölt, úgyis szezon van, vagyis inkább már kifele megyünk belõle. Ha nem most hát mikor ehetünk zöldbabot.

Úgy nem tudtam megunni, hogy az elmúlt hetekben volt már belõle fõzelék, leves és még köretnek is használtuk szalonnába göngyölve. Mert a zöldbabnak ennyi felhasználási módja van. Amikor pedig látszólag kimerültek a lehetõségeink, akkor beindul az egyszeri konyhamalac agya.

Így jutott eszembe, hogy végül is egy jó pörkölt alappal, friss zöldbabbal, roppanós virslivel és kis tejföllel egész jó kis hétköznapi ebéd jöhet össze. Rizzsel. (Ezzel együtt rájöttem, hogy majd mindent meg lehet hasonlóképpen csinálni.)

A zöldbab, más nevén paszuly vagy fuszulyka a hüvelyesek családjába tartozik. Akárcsak ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/08/a_zold...

sponsored links

Keres?s