A természetgyógyászat végnapjai

2011-09-08

sponsored links

Tudom, ez nem recept. Megköszönöm, ha idõt szántok az elolvasására, azt pedig mégjobban megköszönöm, ha aláírásotokkal támogatjátok az akciót.  (duende)
***********

Az interneten terjed dr. Taraczközi Istvánnak, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége elnökének " Aki nem illeszkedik be, azt kirekesztik; A természetgyógyászat végnapjai " címû e-mailje, amely részleteket ismertet a készülõ új természetgyógyászati rendeletbõl. Kiderül belõle, hogy megszüntetnének, illetve összevonnának több, eddig elismert természetgyógyászati szakmát, megszüntetnék számos gyakorló természetgyógyász eddigi munkalehetõségeit. Írójának hozzájárulásával alább közreadjuk a levelet - hozzátéve, hogy várjuk az abban megszólított Komplementer Medicina Tagozat és Tanács válaszát. Ezzel egy idõben aláírásgyûjtést indítunk a természetgyógyászat védelmében. Ön is aláírja a petíciót?

Alább olvasható dr. Taraczközi István levele:
1. A megszüntetett Természetgyógyászati Szakmai Kollégium tagjai 15-20 éven keresztül részt vettek a természetgyógyászat szabályozásában, a rendelet megalkotásában, kidolgozásában.
2. Leírható, hogy a központi döntéssel létrehozott Komplementer Medicina Tagozat és Tanács - melynek tagjai fõként orvos-természetgyógyászok, akik egyetemi oktatók is - 13 tagja közül csupán 2 fõ képviseli a középfokú végzettséggel rendelkezõ természetgyógyászok érdekeit.
3. A Dr. Hegyi Gabriella által vezetett orvosi, egyetemi lobbi most végleg át akarja préselni az egészségügyi tárcánál azt 2009-ben készített rendelettervezetet, melyet a régi Természetgyógyászati Szakmai Kollégium 12-1 arányban kétszer is elutasított.
4. A központilag kijelölt Komplementer Medicina Szakmai Kollégiumi Tagozat Tanácsadó Testület tagjai jól láthatóan a csak orvosok által mûvelhetõ természetgyógyászati ágakat, pl. akupunktúra, neurálterápia, homeopátia, manuálterápia képviselik. A különbözõ területek egyetemi, orvosegyetemi oktatói.
Dr. Hegyi Gabriella: belgyógyász, háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, neurálterápia, HKO, homeopátia vizsga. A MAOT jelenlegi elnöke, a PTE KM Tanszék vezetõje, az ICMART vezetõségi tagja, a ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s