Veracruzi halleves és nyeremény könyvsorozat

2011-09-08

sponsored links


Igazán kedves és nagylelkû felajánlást kaptam a HVG-tõl. A most induló, 13 részes gasztronómiai sorozatukat kisorsolhatom a blogom olvasói között. Jómagam az elsõ részt szemrevételezhettem, a mexikói konyháról szólót, de a nyertesnek az összes kötetet postázni fogják.

Az Ízek és kultúrák (egyébként újságosnál is kapható) sorozat sorra veszi a nagy világkonyákat, a franciától a kínain át a görögig és az oroszig. Sõt, még egy német-osztrák is belekerült a szórásba, ami már itt van a szomszédban, ugyebár.
Rengeteg információ, és még több fotó van belezsúfolva egy-egy könyvbe. Tényleg részletes képet kaphatunk egy-egy nemzet konyhai kultúrájáról, a fejlõdésére ható tényezõkrõl, egy kis történelemmel, gazdaságtörténettel fûszerezve. A könyvekben nincs túl sok recept, de azok több oldalon, részletesen, lépésrõl lépésre fotókkal illusztrálva lettek bemutatva.
Nekem talán túl sok is a fázisfotó, egy keménytojás fõzését vagy feldarabolását már csak el tudom képzelni, viszont a halfilézés bemutatása kifejezetten hasznos.

A legnagyobb gondom ezekkel a receptekkel, hogy bár viszonylag könnyen beszerezhetõ hozzávalókat is tartalmaznak, nekem a  ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2011/09/veracruzi...

sponsored links

Keres?s