Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Élménybeszámoló
sponsored links
Néhány étel az elmúlt napokból, amit nem felejtettem el lefényképezniNagypapi elvitte Tomikát sétálni, talán lesz annyi idõm, hogy gyorsan leírjak pár szót, és betegyek pár képet. Minden nap fõzök természetesen továbbra is, csak blogolásra nem jut idõm. Sok energiát kíván ez az édes csöpp EMBERKE. Örülök, ha bírom vele tartani az iramot egész nap, fõleg, hogy nem ... |
Tovbb... |
A BodrogiVasárnap egy új étterem megnyitóján voltam, ami hihetetlenül nosztalgikus hangulatba kerített. A hely ugyanis – ahol az étterem nyílt - gyerekkorom egyik meghatározó helyszínéhez igen közel található, ugyanis a Bodrogitól két telekkel arrébb álló házban töltöttem a fél gyerekkorom. Abban a házban született Gypsy kutyám, s egészen 16 éves koromig gyakran vitt arra az utam. ... |
Tovbb... |
Sherlock Holmes étterem és pub-ok LondonbanPár napja értünk haza Cambridge-bõl. Idén is egy barátunkat látogattuk meg, csakúgy, mint tavaly. Londonban megint sikerült néhány órát eltölteni. Nem is igazán nézelõdtünk a városban, (én negyedszer voltam ott, sõt valamennyire ismerem is a várost, mert laktam ott 3 hónapig) hanem inkább jártuk a pubokat és beszélgettünk. Persze azért egy múzeum belefért a programba, én az Imperial War ... |
Tovbb... |
ÉvfordulóKisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de három éve lett, hogy követjük az étrendet. Újrakezdeném-e? Bármelyik nap, bármikor. Amit az étrendtõl kaptunk: ... |
Tovbb... |
Karcsúsítás élvezettel - házi kovászos kenyér fûszeres-fokhagymás olívaolajjal - szelektívenBizony, bizony eltelt a karcsúsító programom elsõ négy hete, amikor számûztem a fajsúlyosan szénhidráttartalmú alapanyagokat és ételeket az étrendembõl. Mostantól új idõszámítás kezdõdik, egy nap egyszer magas szénhidrát tartalmú fogásokat is eszem. Természetesen ... |
Tovbb... |
FélmaratonMikor volt utoljára, hogy valamit elõször csináltál??? Nemrég olvastam ezt a mondást és azóta kattog bennem. Lehet, hogy ez lesz az új mottóm. Hisz ettõl lesz az embernek több az élete, mint a szürke hétköznapok folyamata. Nem kell sok. Csak néha hagyjuk el a megszokott ösvényt. Váltsunk. Kísérletezzünk. Újítsunk. Nézzük a világot ... |
Tovbb... |
Palócpecsenye Görbeországban - HollókõA világ egyik öröksége ez az apró, de korántsem cseprõ palócföldi település, ahol ha meg nem is állt, de legalábbis kényelmes tempójú sétára váltott az idõ. A falut a Cserhát békés lankái között találjuk meg, a Szár-hegy csúcsán magasodó várrom árnyékában. A vár várhoz illõ legendája úgy tartja, hogy Kacsis András, az egykor itt földesuraskodó ... |
Tovbb... |
ADIDAS TORTAMa ünnepeltük a "kis" fiam 19. Születésnapját. Meglepetés volt a torta... Habár a napokban addig-addig faggatózott, míg félszavakból, de kitalálta.... De a lényeg, hogy nem látta a formáját és a színét ... |
Tovbb... |
Tyúk volt elõbb, vagy a Marcsi?Tojást sütünk a szimpatikus/másnapos fiatalemberrel, szakácskönyvbõl. Huhú, van itt minden, földre hulló tojás, kézégetés, végül felcsörögjük Marcsinkat, akit persze nem ejtettek a fejére, gyanakszik rögtön. Le is osztja Viktort, mint állat, mérsékelten vicces szerepjáték. Tojásos nokedlit fogunk csinálni, sõt, tojás lesz a téma, de honnan ... |
Tovbb... |
Veszprémi kirándulás |
Tovbb... |
Szülinap a trónörökösnekNos, az én egyetlen kisifam 5 évet töltött, pontosan március 29.-én. Komoly elképzelései voltak a tortát illetõen, részletesen megrendelte, hogy milyen legyen. Tehát ez a torta (úgy kívül, mint belül), a kisfiam egyedi ... |
Tovbb... |
VendégségAz elõzõ, blog születésnapi posztban már írtam róla, vendéget hívtam. Igaz, csak virtuálisan beszélgettünk, hiszen õ Svájcban, én Budapesten. De ettõl még a beszélgetés érdekes volt. Vera (az Édes és Keserû blog szerzõje) a tõle megszokott közvetlen stílusban válaszolt a kérdéseimre, amit nagyon köszönök neki. Sõt, még ajándékot is hozott a születésnapomra. Fogadjátok ... |
Tovbb... |
Angéla és a Lila KörteA Segítsüti poszt helyett még fel hívnám a figyelmeteket egy interjúra, amit én készítettem Baracskay Angélával, aki a Pataki Cukrászdát követõen a budapesti Lila Körtében folytatja pályafutását. Aki olvas tudja talán, hogy mi nem csak az interjú erejéig ültünk össze, bizonyos idõközönként egyébként is találkozunk, a blogoknak ... |
Tovbb... |
Napi Dina No, valahogy így érzem magam az utóbbi idõben, loholok a célom után olyannyira, hogy minden energiámat felemészti, borzasztó fáradt vagyok, de mérhetetlenül boldog! :) Munkát kaptam! :) Nem is akármilyet! Azt csinálhatom, amit a leginkább szeretek, méghozzá olyan csapatban, aminél ... |
Tovbb... |
Zugblogger a blogzugbólMozaikcsaládban él: két gyerek érkezett férjével együtt annak elsõ házasságából, majd született két saját. Három diplomája van: dietetikus, élelmiszermérnök, politikai szakértõ. Érdekli minden, ami élelmiszer, étel, gasztronómia és a politika. Hobbijai közé tartozik a horgolás, a fényképezés, a Photoshop. 2007 óta ... |
Tovbb... |
Egy emberarcú disznóvágás története - avagy Gézabának malaca volt"Majd vehetik a dögöt az osanban" - ez volt Attila válasza Gézabának arra a kérdésére, hogy mi lesz majd a fiatalokkal, ha õk már nem lesznek. Attila, Gézabá sógora mokány férfi, jókedvében nagyokat mond, miközben szakavatott mozdulatokkal lecsap a bárddal. Az a típusú ember, akivel bárd nélkül sem kötekednék, aztán miután töltés közben elmesél egy történetet, hogy hogyan ... |
Tovbb... |
Kis török varázslatNéhány extra finomságról még nem ejtettem szót, amelyeket a magyar gasztronómia abszolút nélkülöz, viszont Törökországban gyakori vendégek az asztalokon. Az egyik ilyen a gránátalmaszósz. Ez egy egyszerre nagyon édes és nagyon savanyú, barna színû, sûrû ... |
Tovbb... |
Hétvégi ízmorzsákÚjabb hétvégi ízmorzsák sok-sok finomsággal. Pénteken végre sikerült eljutni a Nostro Gastronomy-ba, a sokak által emlegetett Carlo Budapest legjobb kávéját készíti. Carlonak sikerült errõl meggyõznie bennünket. Tényleg finom, krémes, habos cappuccinot készített nekünk, amelyben a kávé is kiváló ízû volt, nem ... |
Tovbb... |
Segal Viktorral fõzõcskéztem2011. március 6. 18:00 / TündeAz én drága férjecskémtõl fõzõiskola élményt kaptam ajándékba Karácsonyra. Találó meglepi volt, hisz a fõzésrõl valljuk be, keveset tudok, így nagyon örültem neki. Utánanézett, hogy milyen sulik vannak, hová és milyen témára érdemes ... |
Tovbb... |
Vince 2012Idén is nagy sikerrel zárult az immár harmadik alkalommal megrendezett VinCE, Közép Európa legjelentõsebb borászati rendezvénye. A pénteki nap a szakmáé volt, más szóval értelemszerûen kisebb volt a közönség, ennek dacára a jó elõre kinézett, de le nem foglalt cava (spanyol pezsgõ) kurzust sikerült elpasszolni, mert a helyek már elõvételben elfogytak, így hiába értünk a helyszínre ... |
Tovbb... |
Ropogós sült pörcHát ez...valami isteni. Böjt ide vagy oda, én nem tudtam ellenállni, nem is akartam. Mindig hallottam róla, de nem tudtam, hogy ez ennyire finom, ropogós a bõre, sovány a húsa és egy egészen keskeny ... |
Tovbb... |
Ébred a természet Szilvásváradon - még havas fátyolvízesés, rügyezõ fák, "szerelmes" békák, napozó kutyák, és pisztráng minden mennyiségben |
Tovbb... |
Képes beszámoló a családi egészségnapról |
Tovbb... |
Unicum SzilvaSzombat este egy világpremier tanúja lehettem. A VinCE rendezvény keretein belül, a Zwack ház által életre hívott keserû mesterkurzus végén, Zwack Izabella és bátyja, Sándor bemutatta az Unicum Szilvát. Az aszaltszilva-ágyon érlelt likõr készítése nem sokban tér el az igazi Unicumtól. Itt is 42 gyógynövény kivonatolásából és lepárolásából jön létre a likõr, csupán a folyamat ... |
Tovbb... |
Világpremieren voltunkAhol kiderült, hogy tulajdonképpen látnok vagyok: én már egy éve unicumos aszalt szilvával töltöttem a csokitojást. Szombaton, a Hotel Corinthiában, a VinCE keretein belül Magyarország elsõ bitter mesterkurzusán Zwack Sándor mutatta be a Zwack Unicum legújabb termékét, az Unicum ... |
Tovbb... |
Pokolbéli víg vacsorám Nyeltem a kacsanyelvet, miközben egy fûrészbakon nyögdécselõ színésznõ cipõsarka himbálózott a jobb fülem mellett - gasztroszínházi bemutatón jártam. (A címbeli parafrázisért megkövetem Faludy Györgyöt). Mikor megérkezett a meghívó a Krúdy Gasztro Színház elsõ ... |
Tovbb... |
Karamell kurzus beszámolóSzenzációs napokon vagyok túl. Némó járt Komáromban nálam, hogy megtartsuk a kombinált karamell kurzust. Kombinált, mert én is bevezettem a jelentkezõket egy kicsit az airbrush világába amellett, hogy mindenki csodás karamell díszeket, virágokat készített. ... |
Tovbb... |
Gyors kocsik, gyors csirkék és MarcsiVégre ez az én mûsorom. Gyors autók, hóesés és versenyhangulat. A köztévé nekem tetszõt önpromóz. A Hungaroringen Wéber Gábor és Michelisz Norbi vár Marcsira. Én õket kedvelem, amikor technikai sportokról van szó, de a fõzés az más tészta. Érzik ezt a fiúk is, de belevágunk, Norbi el is viszi egy körre a mi gasztroangyalunkat. Kicsit szívatja is, kavarodik a gyomor és ... |
Tovbb... |
Macaron napMárcius 20-n rendezték meg az elsõ Macaron napot Magyarországon. Épp Pesten voltam egy fõzõkurzuson (errõl is írok majd) és így gondoltam benézek erre a rendezvényre is. Bevallom, nem igazán értettem, miért is ennyire népszerûek ezek a kis francia sütemények... hozzáteszem, csak egyszer-kétszer volt alkalmam megkóstolni ... |
Tovbb... |
Macaron nap - a zsürizés tapasztalataiA nagy Macaron Nap után többe-mailt kaptam, amelyben részletes
értékelést, illetve visszajelzést kértek a zsürizett macaronokról. Sajnos
nem tudok egyesével minden kóstolt macaronról véleményt mondani -
egyrészt, mivel 32 (azt hiszem, de nem kizárt, hogy több)darabot
kóstoltunk -én egy darabig mindegyikhez felírtam a megjegyzéseimet,aztán ... |
Tovbb... |
Még ez is én vagyokMegígértem, hogy folytatom a válaszadást a nekem feltett kérdésekre. Ez a második, és egyben utolsó rész. Jövõ péntektõl az interjúkban újra én kérdezek. - Mi volt az elsõ sikeres gasztronómiai próbálkozásod? Hány éve ennek? - A tojásrántotta után talán a túrós tésztát tanultam meg leghamarabb, mivel apukámnak ez volt a kedvence akkoriban, amikor ... |
Tovbb... |
Athénba jártam...Hú, nagyon régen jelentkeztem bejegyzéssel ....talán még nem is volt a blog indulása óta ilyen sok szünet két bejegyzés között! Köszönöm a kedves kérdéseket/érdeklõdést, jól esett, hogy hiányolt néhány kedves olvasóm.:) Eltûnésem oka az volt, hogy nem voltam itthon, utazgattam egy kicsit. Jó pár napot Athénban és környékén töltöttem és annyi ... |
Tovbb... |
Kínai I. Sor...avagy fõzõkurzus Lucullus módra, Wangéknál. Régóta tervben volt, hogy jelentkezünk és kipróbáljuk magunkat a kínai konyha világában. Annyira régóta, hogy inkább nekiálltam itthon kísérletezni (végülis nem is volt annyira rossz;)). Na de a lényeg, hogy most (konkréten tegnap) végre eljutottunk. A&Cs párossal ... |
Tovbb... |
Sherrys spanyolos csokoládékóstolón jártunk a chocoMe-nálJó ideje terveztem felfedezi a chocoMe "bûnbarlangját", de valami mindig közbejött. |
Tovbb... |
Nyakas Picészet borvacsora képekbenIstenhozottpohár: Budai Müller Thurgau 2011 ... |
Tovbb... |
Pierre Hermé macaronjai Amióta macaron lázban égek, lassan egy éve, azóta szeretném megkóstolni az igazi francia macaronokat. Persze kóstoltam jó néhányat már itthon, eddig egyedül a Zazzi cukrászdáé ízlett. (Tegnap kaptam egy tippet a Gerbaudra is.) Persze az ember nem jut el olyan könnyen Párizsba, ezért amikor megtudtam, hogy ... |
Tovbb... |