Macaron nap

2012-03-23

sponsored links

Március 20-n rendezték meg az elsõ Macaron napot Magyarországon. Épp Pesten voltam egy fõzõkurzuson (errõl is írok majd) és így gondoltam benézek erre a rendezvényre is. Bevallom, nem igazán értettem, miért is ennyire népszerûek ezek a kis francia sütemények... hozzáteszem, csak egyszer-kétszer volt alkalmam megkóstolni pár (most már tudom) száraz darabot. Rendes összefoglalókat sok helyen lehet olvasni: itt és itt például. Én most hoztam pár képet (elnézést a rossz minõségért), illetve egy kis macaron történetet:

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy õrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülõ édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. Velence környékén kezdett kialakulni a 14-15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjébõl és darált mandulából készülõ édességet ...

Folytats a blogon ... dejofozni.blogspot.com/2012/03/macaro...

sponsored links

Keres?s