Gyors kocsik, gyors csirkék és Marcsi
sponsored links
Végre ez az én mûsorom. Gyors autók, hóesés és versenyhangulat. A köztévé nekem tetszõt önpromóz. A Hungaroringen Wéber Gábor és Michelisz Norbi vár Marcsira. Én õket kedvelem, amikor technikai sportokról van szó, de a fõzés az más tészta. Érzik ezt a fiúk is, de belevágunk, Norbi el is viszi egy körre a mi gasztroangyalunkat. Kicsit szívatja is, kavarodik a gyomor és már jön is a fõcím.
A srácok csirkéket hajtanak, míg Marcsi tesz még egy kört a ringen. Mi lesz ebbõl, drága kocsi ám az. Gyorsan ki is kerül a Termékelhelyezés felirat, csak most nem tudom eldönteni a csirkék vagy a BMW miatt. Éles váltást követõen a Sümegi vár tövében találjuk magunkat, ahol õshonos csirkék lesznek a fõszereplõk. Nyilván a zenei szerkesztõ nem hagyhatta ki a Kukori Kotkoda fõcímdalát. Vannak itt kopasz nyakúak, gyöngytyúkok, hagyományos és a mindenki által ismert sárga magyar kakas. Hatalmas a buli a baromfiudvarban. Szalay István a KÁTKI Gödöllõ igazgatója mesél nekünk a tyúkok tulajdonságairól és sajátosságaikról. Gyorsan meg is tudjuk, olyan három hónapos korára lesz rántani való a csirke, ekkor nagyjából egy kilós a súlya. 5 hónapos korára éri el a másfél két kilós súlyt, amikor már inkább levesbe, pörköltbe megy. A legenda szerint az újházi tyúkhúslevesbe olyan öreg szárnyast tesznek, amit három napig kell fõzni.
Tudományos kísérlet következik. Állatvédõk menjenek ki a szobából, szadisták ...