Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Tartósítás
sponsored links
Lecsó télireEddig még sosem készítettünk lecsót télire, most is édesanyám tette el, mert így télen is élvezhetjük a nyár ízeit :) Hozzávalók : 4 kg paprika, 2 kg paradicsom, 1 evõkanál só, 1 teáskanál szalicil. ... |
Tovbb... |
Lecsó - télire, avagy piros, piros, piros....Habár a lecsó balkáni eredetû étel, ma már a magyar konyha egyik alappillérének tartják. A lecsónak számtalan változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldséget társíthatunk a négy kötelezõ hozzávalóhoz, ami a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna. A lecsó nálunk a nyár ... |
Tovbb... |
Cukkíni lecsó és savanyú görögdinnye, azaz itt a befõzésOntja a kert a finomságokat! Most például cukkinibõl van fölösen, képtelenség megenni (fõleg ha töki pompos korszak ütötte fel a fejét nálunk). Mit lehet tenni? Gyorsan jött az ötlet, lecsóba kell tenni. Illetve cukkini lecsót kell készíteni, kevés ... |
Tovbb... |
Mángoldot fagyasztottam télreRettentõ sok mángoldom van még mindig, és lesz is, amíg a fagy el nem viszi. Sajnos nemcsak én szeretem, hanem a szemétállatrohadt csigák is, így aztán eléggé lyukasak a levelek, amik a mirelit zacskóban nem osztanak se nem szoroznak, mivel tudjuk: a csigák hülyék a matekhoz. Egy gyermekkádnyit szedtem, lemostam ... |
Tovbb... |
Paradicsomlé házilagEz nálunk már hagyományos, minden évben fõzünk be paradicsomot. Mennyiséget nem írok, mert mivel a kertbõl van a paradicsom, mindig annyit fõzünk be, amennyi terem. Roppant egyszerû a dolog, nem kell hozzá nagy tudomány és az eredmény rendkívül finom és hasznos lesz. Télen isteni dolog elõvenni a finom, házi, egészséges ... |
Tovbb... |
Medvehagyma krém, azaz a tavasz üvegbe zárt ízeIdén még jobban rákaptam a medvehagyma ízére, sajnos szezonális, de ettõl függetlenül szárított formájában egész évben használom. Egyik nap a piacon sétálgattam és nagyobb mennyiségben jutottam jó áron a friss medvehagymához. Így született meg az ötlet, hogy itthon készítsek medvehagyma ... |
Tovbb... |
Medvehagyma zsírban lesütveÉppen a medvehagyma szezon végére sikerült bevásárolnom két óriási csomag medvehagymát. Aki még nem hallott errõl a növényrõl, itt bõvebben olvashat róla. Amint hazaértem rögtön a tartósításon kezdtem gondolkozni. ... |
Tovbb... |
Zöldségkeverék házilagMai nap fõzése után megmaradt pár darab zöldség , a mélyhûtõben is volt még zeller zöldje, ezért gondoltam ne menjen semmi kárba elkészítettem úgy hogy üvegbe tehessem és talán így tovább tudom felhasználni! Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
ÉTELÍZESÍTÕ ZÖLDSÉGKRÉMNem használok sem ételízesítõket sem leveskockákat. Nem szeretem az ízét, mert megváltoztatja az étel zamatát, olyan egyforma lesz tõle minden... Egyszer kaptam réges-régen egy üveg szárított Házi vegetát , no azt elhasználtam levesbe, és az nagyon jó volt. Természetes volt, zamatos és tele a zöldségek ... |
Tovbb... |