Lecsó - télire, avagy piros, piros, piros....

2015-08-29

sponsored links


Habár a lecsó balkáni eredetû étel, ma már a magyar konyha egyik alappillérének tartják. A lecsónak számtalan változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldséget társíthatunk a négy kötelezõ hozzávalóhoz, ami a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna.
A lecsó nálunk a nyár kihagyhatatlan fogása, és természetesen mindenkinek megvan a maga tökéletes receptje. Az enyém itt olvasható.

Viszont, hogy télen se kelljen nélkülözni ezt a csodás ételt, tartósítani kell. És ennek most van itt az ideje.
A szerintem tökéletes konzerv-lecsóhoz csak két alaphozzávaló kell: paprika és paradicsom. És aztán télen felhasználáskor adjuk hozzá a hagymát, a szalonnát és a tojást.

Hozzávalók: paradicsom és paprika 1:1 arányban, só, erõs paprika - ízlés szerint

Elkészítés:
Paprikát mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk karikára. A paradicsomokat vágjuk ketté, zöld közepét vágjuk ki ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2015/08/lecso...

sponsored links

Keres?s