Paradicsomlé házilag
sponsored links
Ez nálunk már hagyományos, minden évben fõzünk be paradicsomot. Mennyiséget nem írok, mert mivel a kertbõl van a paradicsom, mindig annyit fõzünk be, amennyi terem. Roppant egyszerû a dolog, nem kell hozzá nagy tudomány és az eredmény rendkívül finom és hasznos lesz. Télen isteni dolog elõvenni a finom, házi, egészséges paradicsomlét és elkészíteni belõle az ebédet.
Hozzávalók:
- paradicsom,
- só,
- szalicil.
Kizárólag húsos paradicsomot érdemes befõzni. A paradicsomokat alaposan megmostam, majd kettõbe, négybe vágtam (mérettõl függõen) és kivágtam a közepüket, meg az alján lévõ esetleges hibákat. Utána paradicsom paszirózóval eltávolítottam a magját és a héját, kinyerve így belõle a lét és ...