Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Egyéb
sponsored links
Terítéken |
Tovbb... |
Semmi nem vész kárbaMa öt citromból és három fej fokhagymából vérnyomáscsökkentõt készítettem. A maradékból sózott citromhéj lett, a leszûrt citromleves fokhagymapürébõl, olajjal felöntve pedig kábé egy évre való kínaikaja-alapul szolgáló elõre aprított fokhagyma. ... |
Tovbb... |
Sütim is a Gourmet Fesztiválon volt - Köszönet a Budai PékségnekEvvel a bejegyzéssel szeretném megköszönni a lehetõséget és a támogatást a Budai Pékségnek, hogy szendvicseket és süteményeket kreálhattam Nekik a fesztiválra! Nagyon élveztem! Köszönöm! Vasárnap ezekkel a Sós-karamellás epres sütikkel találkozhattatok ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 233. nap |
Tovbb... |
Heti egyperces 2012/24."Az emberi test a leggyönyörûbb dolog a világon. Egyetlen virág sem kelhet versenyre vele, hiszen az emberi test a természet legösszetettebb virága." /Idézet: Osho, Kép: Facebook/ |
Tovbb... |
Lisztmentesen írta
Egy hétig a telken voltunk. Mivel nemrég vettük az öntöttvas bográcsunkat, ezért a hét több napján is ebben fõztünk. A bográcsban fõzésben az is jó, hogy a férfinép is szívesen segédkezik. Tüzet rak, hagymát pirít, keverget, kóstolgat és az asztalnál bezsebeli a dicséretet (amit meg is érdemel!). ... |
Tovbb... |
Nature Cookta |
Tovbb... |
Hungarikumok a duty free-ben Hol vannak a régi szép idõk, mikor a Loire menti bortúrán összevásárolt borokat kézi poggyászban hozhattam haza a repülõn? Mióta megszigorított biztonsági intézkedések a szuvenír beszerzést is uniformizálták, hiszen a gépekre csak a reptéren vásárolt italokat lehet felvinni, és a duty free boltokban általában csak nemzetközi forgalmazású tömegtermékekhez juthatunk ... |
Tovbb... |
Szülinapi ebédet készítettem ma.A páromnak tegnap volt a születésnapja. Szokásunk szerint a legközelebbi vasárnapon - tehát ma - volt az ünnepi ebéd. Ami állt: palacsinta-metéltes sertés ragulevesbõl Steak sült burgonyával, párolt zöldborsóval, hozzá fejes saláta: ... |
Tovbb... |
Süti nélkül az élet...Az elmúlt idószak két utolsó sütije,a gesztenyéset névnapomra,a barnácskát pedig György napra sütöttem. A gyümölcsös müzlim,felturbózva friss eperrel: Mostanában ritkán frissítek,ennek pedig egyszerû oka van: fogyókúra.Az elmúlt egy/két év alatt az 56 kilóm ... |
Tovbb... |
A mai ebéd:Karalábés húsgombóc: ... |
Tovbb... |
És amit még lehet választani: Tarhonyás lecsóIgen, ez a második lehetõség ma ebédre. Még nem kóstoltam, de az illata fennséges! |
Tovbb... |
Eperõrület és tobzódás nálunkCsoda egy gyümölcs az eper. Vettem megint egy egész rekesz epret, ez már lassan tradíció lesz nálunk, szerintem így nekünk nagyon megéri, ugyanis mindenki egyszerre teleeszi magát eperrel és ... |
Tovbb... |
Sweet 23...yummy...Nincs mit hozzá fûzzek! Drága anyukám akkora muffint sütött nekem:) Hogy csak NA!!!!!!!!!!!!!!!!:) |
Tovbb... |
Chili & Vanília bogarat ültetett a fülembeEste 11-kor nagy nehezen leraktam mindkét gyereket és aludtak is, amikor valahonnan a semmibõl eszembe jutott Mautner Zsófi egyik mondata a facebook-ról: A Borkonyha kovászos uborka "nyalókájáról" mesélt, és, hogy aki szépen lefotózza, azt meghívja egy adagra. Ekkor leküzdhetetlen erõt éreztem, hogy a Photoshop elé vessem magam! Ez ér? |
Tovbb... |
Gitár tortaBelül csokis. Ismét... Valamiért, ha valaki egyszer megkóstolta a saját készítésû csokikrémemet, utána a legritkábban kér másfélét. Ezek szerint finomra szokott sikeredni. :-) Nos igen, végülis nem pudingból, hanem igazi étcsokiból, kakaóból készül, rummal és kevés fahéjjal (többek között). ... |
Tovbb... |
Képek ételekröl ma recept nélkül ( de pótolom),és JulsenrólLegkisebbem 8 éves lett csütörtökön. Megy az idõ. Kétszer ünnepeltük, elõször gyerekekkel, pénteken pedig felnõttekkel ( H. szüleivel és a testvéréékkel) Játékokat csináltunk, és sültkrumplit ettek vacsorára hal ... |
Tovbb... |
Bogyó felnõttHát, elérkezett ez is. Nem elég a kamaszokkal való idõnkénti (egyikkel folyamatos) erõpróba, vagy minek is nevezzem, most a kutyánk is felnõtt: Bogyó tüzel. Az elsõ jelentkezõ néhány napja ez a meglehetõs önbizalommal rendelkezõ chihuahua (csivava) fiú volt, hogy is mondjam, passzolt a helyzethez ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 230. napAndrea nap valamikor áprilisban volt, de barátnõnk felköszöntése valahogy elmaradt. Az erre kitûzött napokon mindig közbejött valami. Megvártuk vele a nyarat, hogy a kertben tarthassuk. :-) A 8 fõs társaság tegnap végre összeült, vendéglátónk szépen felkészült az ünnepre. A gazdag kínálatból én is kiválaszthattam ... |
Tovbb... |
Nyírfacukor és társaiNo, hát az a helyzet állt elõ, hogy kaptam egy pakkot a Xukor forgalmazójától, hogy próbáljam ki, használjam, írjak róla, stb. Kipróbáltam, használtam, és most írok róla. Nem szépítem a dolgot, ha eddig megláttam valahol ezt a Xilit nevû dolgot receptben, hát nem rohantam a netre, hogy rendeljek belõle, mert ideges lettem a nevétõl:) Ha nyírfacukornak hívjuk, mindjárt jobb a ... |
Tovbb... |
Sajtos-tejfölös bundás + gyerek(száj)versEz is a végeláthatatlan lepény martalékából készült (hálisten már csak két csücsök van:) A vers meg, csak mert a bundás kenyértõl mindig olyan nosztalgikus hangulatom lesz (még szerencse, hogy nem túl sûrû vendég): ... |
Tovbb... |
Fifi - a kisvirááág.....illetve nagyvirááág! Az alap 27 x 37 cm-es tepsimben sütve (zöld), a sárga pedig 28 cm átmérõjû formában. Arc: kókuszgolyó-massza alapjából formázva. Óriási lett! ... |
Tovbb... |
A politika betette a lábát az ablakunkonHogy ne csak a város szépségeirõl meg prószájáról írjak... Tudom, ez egy gasztroblog. De ez az egyetlen fórum maradt, ahol megszólalhatok. Sorry. Bár a történetben azért esik szó gulyáslevesrõl és csipetkérõl is. ... |
Tovbb... |
Rubin Eszter: Barhesz (Vigyázat, átverés!)Fogadjátok és olvassátok szeretettel Rubin Eszter elsõ könyvét, a Barheszt. |
Tovbb... |
Kis magyar konyharetróNosztalgiától megszépülõ aranykor vagy éppen barbár, sötét idõszak: valahol e két véglet között mozog a szocializmus konyhájának megítélése. Azért ahogy az lenni szokott, a valóság jóval árnyaltabb ennél. Azon elmélkedünk, milyen volt a magyar gasztrotörténelem eme ellentmondásos fejezete. ... |
Tovbb... |
Június 7.Igen, ez a mai dátum. Nem nagy dolog, nekem mégis fontos ez a nap. Ádám ma 6 éves (és ennek van gasztronómiai kapcsolódása is), illetve néhány hete ígértem erre a napra valamit. Aki emlékszik még rá, ma lesz a Szép magyar könyv verseny eredményhirdetése. Kaptunk mi is meghívót! : )))) Hogy miféle elismerést kapunk, azt csak este tudom meg. Ádi születésnapjára pedig ezt a focis tortát ... |
Tovbb... |
Fûszermustra: levendula
Tegnap kertészkedtünk kicsit és megállapítottam nagyon szépek a levenduláink. Nincs is jobb alkalom, így a fûszerkalauz mostani részében ez kerül terítékre. Ez a leírás, már korábban szerepelt tõlem a Gasztrotippen. Én és a levendula nagy barátok vagyunk, imádom. Az illatát, az ízét, a kinézetét, tiszta levendula fan vagyok. Apropó, Tihanyban június 23-24 lesz a ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 229. nap |
Tovbb... |
"a volt idõ ízekben": TejAz õseim cowboyok voltak. Persze nem a bagórágó, pisztolytáskás fajtából. Böcsületes marhapásztorok voltak, kéremszépen, akik fegyver helyett az ostort forgatták. Nagyszüleim karikás ostora - apám egyetlen öröksége - ma is ott lóg az elõszobánk falán, megfakult tablóképek között. Gyerekkorom szüreti mulatságai alkalmával néha még elõkerült, hogy ... |
Tovbb... |
06 04 menüZacskóban sült pulykafelsõcomb szalonnával és fokhagymával tûzdelve (a receptet megtalálod a blogban), rizibizivel saját friss termésû borsóból, vegyes saláta, finomfõzi a gyerekeknek, új burgonyából, frissen szedett zöldségzöldbõl és répából krumplileves. ... |
Tovbb... |
Bakancslista 2012...Az ember ugye nem június elején kezd el listát írni arról,hogy mit szeretne megvalósítani az adott évben,de hát engem az ilyen apróságok sosem szoktak érdekelni.Van már ugyan egy bakancslista a blogon de az inkább gasztronómiai. Sok oka van annak,hogy én ezt most leírom,végsõ soron nem most születtek meg az elhatározások és jutottak el ... |
Tovbb... |
Egy fülû nyuszink született!Bizony! Képzeljétek 1 fülû nyuszink született. Már nagyobbacska, nagyon aranyos és az egész család imádja. Megnéztem nem haraphatta le sem a testvére sem az anyukája a fülét, mert nincs semmilyen csonk, vagy hallójárat maradvány a fejecskéjén. Hát nálunk még semmi ilyen furcsaság nem volt, pedig már jó régen ... |
Tovbb... |
Csak a Puffin hírlevélNo, én is olvastam az "ejnye te csúnya facebook, megpróbálsz minket lehúzni" dologról, vagyis hogy mostantól a nem személyes oldalak, hanem az olyanok, mint pl. a puffin facebook oldala, szóval hogy az ilyen oldalak rajongói csak részben, ritkán és alig fogják látni a facebookos bejegyzéseket és hogy milyen undorító ez a hofivalélve "imperialista, kapitalista... trapista" világ:). Hát ... |
Tovbb... |
Tejfölös, kapros tökfözelék sült párizsi szeletekkel, tükörtojássalA tökfözeléket meglocsolom bõségesen kapros, fokhagymás tejföllel, s teszek rá két szelet sült párizsit tükörtojással. Megszórom borssal, paprikával, díszitem egy kapor szárral. ... |
Tovbb... |
Eper és spárga édes kettesSpárga, spárga és eper. Ezúttal nem párban, hanem egy menüsor részeként, melyet Várvizi Péter vezetésével készítettünk el a Csillagánizs Fõzõiskolában. A fényképezõt sajnos otthon felejtettem, de igyekeztem valamennyire használható képeket készíteni. Spárga saláta fehér szószban, rákkal: ... |
Tovbb... |
Epres palacsintaA palacsintát eper jam-nel megkenem, feltekerem, habtejszínnel dekorálom, s eper szemekkel díszítem. ... |
Tovbb... |