Eper és spárga édes kettes
sponsored links
Spárga, spárga és eper. Ezúttal nem párban, hanem egy menüsor részeként, melyet Várvizi Péter vezetésével készítettünk el a Csillagánizs Fõzõiskolában. A fényképezõt sajnos otthon felejtettem, de igyekeztem valamennyire használható képeket készíteni.
Spárga saláta fehér szószban, rákkal:
A zöld spárgából vékony szeleteket vágtunk a spárgahámozó segítségével. Ezt ízesítettük zöld fûszerekkel, narancs héjával és olívaolajjal. Fehér spárgából fehér szószt készítettünk, (tényleg fehér volt) némi konyakkal megbolondítva. A fehér szószba tettük az ízesített spárga szeleteket. Mindezt megkoronáztuk egy tigrisrákkal.
Spárga velouté:
Blansírozott zöld spárgából és spenótból készítettünk egy rendkívül üde friss levest, melyet tejhabbal ízesítettünk és ropogós tuile került a tetejére.
Friss eper balzsamecetes karamellel és gyömbér fagylalttal:
Az eperszósz alatt finom karamell bújik meg. Erre jött a crumble, friss eper szemek és gyömbér fagylalt konfitált gyömbér csíkokkal. Az ízek és textúrák teljes összhangja ezen a ...