Lisztmentesen írta

2012-06-11

sponsored links

Egy hétig a telken voltunk. Mivel nemrég vettük az öntöttvas bográcsunkat, ezért a hét több napján is ebben fõztünk. A bográcsban fõzésben az is jó, hogy a férfinép is szívesen segédkezik. Tüzet rak, hagymát pirít, keverget, kóstolgat és az asztalnál bezsebeli a dicséretet (amit meg is érdemel!).
És ami fontos, bográcsban leginkább alapból is gluténmentes ételeket lehet fõzni.

Bográcsgulyás: miután a férfiember megrakta a tüzet és már a vastag rönkök parázslanak, felakasztjuk a bográcsot (természetesen megint csak a férfi, hiszen az öntöttvas bogrács olyan nehéz, hogy ez mindenképpen férfi munka) és beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát. Kiolvasztjuk a zsírját, amiben megpirítunk sok vöröshagymát, néhány paprikát – legyen benne erõs zöldpaprika is - és fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és amikor a köménymag kipattog, akkor rádobjuk a kockára vágott húst. Ekkor sózzuk, teszünk rá pirospaprikát, borsot és egy paradicsomot. A hús levet ereszt, de idõnként kevés vizet kell ...


Folytats a blogon ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3941223

sponsored links

Keres?s