Nyírfacukor és társai
sponsored links
No, hát az a helyzet állt elõ, hogy kaptam egy pakkot a Xukor forgalmazójától, hogy próbáljam ki, használjam, írjak róla, stb. Kipróbáltam, használtam, és most írok róla. Nem szépítem a dolgot, ha eddig megláttam valahol ezt a Xilit nevû dolgot receptben, hát nem rohantam a netre, hogy rendeljek belõle, mert ideges lettem a nevétõl:) Ha nyírfacukornak hívjuk, mindjárt jobb a helyzet. Természetes édesítõszer, ennyit tudtunk eddig is, most már azt is tudom, hogy a klasszik cukorhoz képest, aminél ugye 100 g-ban van 100 g szénhidrát, a nyírfacukorban jóval kevesebb, kb. a fele. Ha belegondolok, hogy mindenbõl, amibe cukrot tettem, megehettem volna 2x annyit...:) Hát elgondolkodtató na. Úgyhogy most eljött a xilit, xukor, nyírfacukor ideje. Teszünk egy próbát, aztán lesz, ami lesz. És hogy még jobb legyen a helyzet, ugyanez a cég forgalmaz Nature Cookta márkanév alatt mindenféle spéci liszteket: gesztenyelisztet, tökmaglisztet, kókuszlisztet, mandulalisztet, kengurulisztet (na jó, azt nem, csak tesztellek, hogy figyeltél-e.) és abból is küldött egy kis kóstolót. Ha tehát ilyesmit láttok a blogon mostanában, akkor az mind a tesztelés eredménye. Eddig ...