Fûszermustra: levendula
sponsored links
Tegnap kertészkedtünk kicsit és megállapítottam nagyon szépek a levenduláink. Nincs is jobb alkalom, így a fûszerkalauz mostani részében ez kerül terítékre. Ez a leírás, már korábban szerepelt tõlem a Gasztrotippen. Én és a levendula nagy barátok vagyunk, imádom. Az illatát, az ízét, a kinézetét, tiszta levendula fan vagyok. Apropó, Tihanyban június 23-24 lesz a levendula fesztivál. Ki megy?
Visszatérve a fûszer mivoltára: szoktátok használni? Mibe? Nagyon örülnék ha ez a sorozat egy élõ dolog lenne, azaz várom az ötleteket, javaslatokat, tapasztalatokat most is. Elõre is köszönöm!
Ha pedig tetszik, nagy örömömre szolgál ha megosztjátok, lájkoljátok.
Szerintem még manapság is sokak számára a nyugtató olaj, tusfürdõ
vagy épp a molyirtó párnácska jut a virágról eszébe.
Gondolnánk, hogy a gasztronómiában is igen sokrétûen fel lehet
használni? Krémes desszertekben, vaníliával kombinálva tökéletes párost alkot. Megéri kísérletezni vele, aki imádja az
illatát, imádni fogja az ízét is, ez garantált. Én már igazi megszállott lettem.
Íme néhány próbálkozás: ITT
Azóta már készült levendulás sárgabarack lekvár és levendulás eper lekvár, csak ez utóbbi a blogra nem került fel. Mindkettõ nagyon finom, mi nagyon szeretjük.
Mielõtt azonban belevetnénk magunkat az édes élvezetekbe,
esünk túl a szokásos ...