Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Szavazz a kedvenc tortádra!Felkerültek a 2011-es Õszi tortadíszítõ versenyre nevezett torták fotói a facebook-ra. A TETSZIK gomb megnyomásával szavazhatsz a kedvenceidre. Itt találod a fotókat: OVERDOSE gyõzelmi tortája: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.197465836966090.46696.130124543700220 Gyerektorta kategória: ... |
Tovbb a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/09/sz... |
246. Zöldségnapra: Cukkínifasírt sült krumplival és paprika-paradicsom salátávalA múltkor csak nagy lazán hivatkoztam rá, hogy a paradicsomos
krumplit ehetjük pl. cukkínifasírttal, mert azt hittem, ezt az ételt már
réges-régen feltettem ide a blogra, de rá kellett jönnöm, hogy
tévedtem. Akkor most pótolom ezt a hiányosságot. Zöldségnapon,
tésztanapon nagyon jó feltét ez fõzelékekhez, de egyszerû sült
krumplival, rizzsel különbözõ salátákkal is jó étel. Cukkínifasírt ... |
Tovbb a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2... |
Mákos bejgliEzt még a hét elején sütöttem meg. Már megint a Paprika tévét néztük, :))) aztán férjem megkérdezte, hogy miért csak karácsonykor van bejgli? Miért is? Nem kellett sokat gyõzködnie. Eredetileg tökös- mákos , de itthon azt mondták, hogy a tököt, most hagyjam ki belõle. :) Így csak a tésztát vettem kölcsön, mert az enyém, amit szoktam sütni élesztõs, és a saját máktöltelékemet ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/09/mak... |
Káposztás pogácsaTegnap csajos klub volt. Bár mindig megbeszéljük, hogy legközelebb senki sem süt, ezt soha nem tartjuk be. Gondolkodtam,hogy édeset vagy valami sósat vigyek. A piacon gyönyörû káposzták kellették magukat az egyik asztalon, azonnal eldõlt, hogy jó kis hajtogatott káposztás pogácsát viszek. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/09/ka... |
Kakaós fonott kalácsTegnap azon agyaltam, hogy mit is kellene sütni. Valami édeset ettem volna, valamilyen kelt tésztából készültet, mert egy darab élesztõ árválkodott a hûtõben. Mostanában rengetegszer csináltam kakaós csigát, így azt az ötletet elvetettem. Végignéztem a nagyobb gasztrooldalakat, de igazán semmi nem fogott meg. Aztán eszembe jutott, hogy több mint egy éve szeretnék kipróbálni egy kakaós kalácsot, amit egyik ismerõsöm ajánlott. Az e-mailjeim között meg is találtam azt, amelyikben ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/kakao... |
Almás lepény, egyszerûen (vegán)Az idén rekordmennyiségû hullott alma feldolgozásán vagyunk túl, de persze mindig szívesen elfogadunk egy újabb adagot. Nem baj, ha ütõdött, és esetleg kukacos is - több a tisztítási veszteség, de a végtermékrõl már senki meg nem mondaná, hogy nem elsõ osztályú gyümölcsbõl készült. Ez a lepény lazán elnyel pár kiló ilyen, gyors ... |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/09/almas-le... |
Köleses Barack TortaTej,-Tojás,-Cukor,-Gluténmentes ( ország tortája 2011 - hagyományos formában ) ... |
Tovbb a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/09/koles... |
Nyertem!!! Nyertem!!!! Köszönöm Laptopkonyha!!!Köszönöm Laptopkonyha a nyereményt és a lehetõséget!!! Határtalan a boldogságom, örömömben táncolni tudnék!!! Megint lehetõséget kaptam a Laptopkonyha receptfeltöltõ versenyén, hogy elkészítsem a stúdióban a zsûri által kiválasztott receptemet, a Kolumbiai krumplilevest. Nemcsak elkészíthetem, de még a Zalakarosi wellness hétvégét is én nyertem meg!!!!! Elõször nem is akartam hinni a szememnek, aztán párpillanat után ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/n... |
Újabb színes grillnyársak szûzpecsenyével, csemegekukoricával, petrezselyemmel és forró chilis vajjalTélen-nyáron nagyon szeretek grillnyársakat készíteni. Mind szabadtûzön, mind a sütõben elkészíthetõ, nagyszerûen variálható, mondhatni egyszerû és valami nagyon, de nagyon finom. Most csak szûzpecsenye került a húsnyársakra, melyet nem pácoltam, hanem egy egyszerû fûszerkeverékkel megszórtam és már húztam is fel, felváltva a ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Még egy születésnapEzzel a tortával is adós vagyok, mert Kriszta lányunk 35. születésnapjára készült, de nem volt idõm feltenni. Viszont úgy véltem, ha már az eddigiek szerepet kaptak, akkor ez a szerény kis csokoládétorta is kerüljön föl, bár már elfogyott :) Ez egy egyszerü piskótából készült ... |
Tovbb a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/09/meg-e... |
Banános-narancsos palacsintaMi sem bizonyítja jobban, hogy édesszájú vagyok, mint az, hogy ez a 300. édesség recept az oldalamon. 5 év alatt sikerült ezt szép kis mennyiséget elkészítenem. Ha belegondolok, hogy a receptek egy része többször is az asztalunkra került, így nem csoda, hogy mostanában a diétásabb édességek felé kell(ene) kacsintgatnom. Irigylem azokat, akik nem szeretik az édes ételeket, és ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/09/banan... |
Félelem és reszketés Újlipótvárosban Kicsit talán hatásvadász címet adtam a következõ étteremkritikának, amit még tavaly írtam a Diningguide egyik pályázatára (Rob Gordon álnéven). De így másfél év távlatából visszatekintve sem tudok finomabban fogalmazni: a Pozsonyi úti Kisvendéglõben tett akkori látogatásunk horrorisztikusra sikerült. Mivel nem nagyon hiszek a negatív kritika építõ erejében, annyit ... |
Tovbb a blogra ... topliszt.blog.hu/2011/09/03/pozsonyi_... |
Körtés-csokis semifreddo és szeptember......és eszembe jutottak a Nagymamám szavai. Egyszer azt mondta nekem - még fékezhetetlenül optimista, túlcsorduló ifjúkoromban, amikor a nyár volt a mindenem, hogy egyszer majd az õsz lesz a legfontosabb évszak az életemben. Vitatkoztam vele egy darabig, de õ nem szólt többet. Csak szélnek eresztett egy mosolyt a fürtjeim felett. Se a mosolyt, de a szavait nem értettem igazán. Négy éve, ... |
Tovbb a blogra ... hazamtaja.blogspot.com/2011/09/kortes... |
Hibiszkusz, szeder, narancs..jég hidegenÕsz lett, de azért még túl forrósodás esetén jól esik egy kis hûsölés. Meg egyébként is nagyon szeretem a limonádékat, fõleg ha sok gyümölcs van bennük.Gyorsan elhussant a nyár, ám azt hiszem, inkább az õsz az elemem fõzés tekintetében. És így is elsõre egy nagy bonyolultságú recepttel kezdeném a sort :) Túlságosan nem is részletezném, idén nyáron valóban ... |
Tovbb a blogra ... izlesszindroma.blogspot.com/2011/09/h... |
ÉvkezdésÉrezted már valaha, hogy láthatatlan vagy? Hogy amikor igazán szükséged lenne a barátaidra, a segítségükre, akkor hirtelen sok fontos dolguk akad, és még egy biztató szavuk sincs? Sõt valahogy olyan érzésed van, mintha le akarnának rázni, mintha csak egy kellemetlen ismerõs lennél a ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/09/evkezd... |
Bodzabogyó szörpA nemrég posztolt kerti sütögetõs vendégeskedésrõl egy nagy zsák bodzabogyóval tértünk haza. Eredetileg lekvárt terveztem belõle, de végül mégiscsak a szörpnél kötöttünk ki. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Gyors Frittata Paradicsommal, FetávalFrittata - olasz étel, alapmû, az omlett õsének tartják. Ezt persze csak most tudom, hogy már megettem és ízlett is. Ennek a receptnek nem tudtam ellenállni, így reggel hamar - hamar el is készítettem. Félbe vágtam, mehet a bringázz a munkába hátadon a kajáddal. Másik felét Timi kapta itthon - kicsit sósnak találta és a szétrobbanó paradicsom vicces volt. Könnyû, kezdõknek is sikerül recept. Nincs benne hús, ne szomorkodjanak az érintettek, éppen hiányában könnyû és laktató. A tojáshéjat is kihagytam ... |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/09/g... |
Borjú rakottas Finom tejes darált borjúhúsból készült paradicsomos pikáns ragut fûszeres krumplival együtt sütõben sütjük ki. Tetejére finom feta sajtot olvasztunk. |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/09/03/borju_r... |
Spetsofai - ΣπετσοφαιHiába élek itt már 4 éve, mégis vannak olyan ételek amiket még nem készítettem el itthon. Ezeket az ételeket olyankor esszük amikor tavernázunk. Tegnap este tudván, hogy N. rajong a kolbászért úgy döntöttem kipróbálom itthon is ezt az ételt. Nagyon gyorsan elkészült és tényleg nagyon finom lett. És ami a legfontosabb ... |
Tovbb a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/09/spet... |
Rakott krumpli á la HobbychefRakott krumpli á la HobbychefHozzávalók :
|
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/rako... |
TortabizniszNa nem olyan nagy biznisz ez, csak vicces, hogy mostanában többeknek eszébe jutok, ha tortára van szükség. Pár napja egy kedves ismerõsöm lányától kaptam levelet, hogy mi ugyan személyesen nem ismerjük egymást, de anyukája olvasóm, és õt szeretné meglepni szombaton (ma) egy egyszerû gyümölcsös tortával. Vállalom-e? Bár legkevésbé gondoltam arra, hogy valamikor én majd tortákat fogok sütni rendelésre, az ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... |
.... hét Már csak ennyi idõ van hátra, és nyitom a másik blogom!:-) |
Tovbb a blogra ... sutisnene.blogspot.com/2011/09/mar-cs... |
PalóclevesHm, itt az ideje életet lehelni ebbe a blogba, mielõtt illetéktelenül hívnám magam gasztrobloggernek. Pedig enni szoktunk, csak én nem szoktam leírni. Mindegy is, ma palóclevest fõztem, holnapra is marad. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20... |
Szilvás kenyérMár csak egy zacskó és egy befõttesüveg vigyorgott a polcon kárörvendõen. Az üvegben tisztított dióbél volt. Galagonya szíve mélyén abban reménykedett, hogy a dió megavasodott már, így kiszórhatja a madaraknak. Úgy emlékezett, fõleg a csuszkák imádták. Csalódott. A dió még mindig kifogástalan volt. A zacskóban viszont kicukrosodott aszalt ... |
Tovbb a blogra ... trendoblog.blogspot.com/2011/09/szilv... |
Maracuja-lime fagylaltGondolom a maracuja nem szerepel a mindennapi menüben senkinél, nálunk sem, mert iszonyú drága. Sõt, nem is vettem még itt soha, szinte aranyárban van. Ez a fagyi konzervbõl készült, de attól függetlenül hihetlenül ízletes lett. Az új fagyigépem felavatása történt meg ennek a fagylaltnak az elkészítésével és mondhatom, hogy ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09... |
A világ legjobb szendvicse
|
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/09/03/a_vilag... |
Vodkás dinnye cocktailVodkás dinnye cocktailHozzávalók : |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/vodk... |
Gorfi, a’la carteNem olyan régen, csak néhány éve készítünk itthon gofrit. Az a helyzet, hogy az én fiatalkoromban volt még az a pillekönnyû, ropogós gofri, amit baracklekvárral, csokoládéval és tejszínhabbal ettünk a gofrisnál. Késõbb jó üzlet lett a gofri gyártás és megjelentek a súlyos, tömény és elõsütött gofri tészták, elmaradtak a külsõs gofri evések. Utána elkezdtük itthon megsütni, hiszen, ha van gyorsan elõkészíthetõ tésztaféle, akkor ez az. A sütés sem annyira macerás, egyszerre 10-12-nél többet úgysem sütünk ki, mert frissen igazán finom. Nekem hagyományos, sütõporos receptem van, nálunk nagyon jól bevált, a frissen kisült gofri könnyû, ropogós és ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Mézes krémes minitorták - szimplán és emeletesenMert nem ismerek lehetetlent. Mert nekem mézeskrémeskell,deazonnal! A kudarcmáffin után, tehát eljött a minitorta ideje. A fényviszonyokért elõre is én kérek elnézést! Ezúttal félre kísérletezés, 90%-ban megmaradtam a régi, jól bevált, nosztalgikus, retro nagyi receptnél, a mézes ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/09/meze... |
Tabbouleh Kriszta módraElkezdõdött hát...,,Itt van az õsz,itt van újra..."Az iskola kezdete,a várakozás kezdete,a borfesztiválok kezdete,a színes és termékeny évszak kezdete és talán sokunknak valami új élet kezdetét is jelenti. Most pozitívan állok hozzá újra az elkövetkezendõ egy évhez,bár tegnap dél körül egy rosszul idõzített és megfogalmazott hozzám intézett mondat igencsak elvette a ... |
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/09/t... |
Lányok a konyhában: Segg DezsõnéDe ki az a Segg Dezsõné? Miért akar mindenki vele kajálni? Ezekre és más kínzó kérdésekre válasz a folytatás után. A Chèque Déjeuner azt jelenti: ebédjegy. Nem úri huncutság miatt van ez franciául, de nem is azért, hogy az egyszerû proletárnak jobb ízû legyen a menzai koszt. A Chégue Déjeuner a Groupe Chèque Déjeuner „terméke”, mely cég 1964 óta foglalkozik ebédutalványokkal Franciaországban, és kafetéria szolgáltatásokkal többek között ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/03/lanyok... |
Tejes kukoricafelfújt citromfûvel
A zöldfûszer-betakarítás közben eszembe jutott egy korábban evett citromfüves piskóta, amellyel valamelyik falusi háztartásban kínáltak, ahol vendégségben jártam. Sajnos a kamrám elég "nyár végi" állapotban van (a kétlakiság nem tesz jót a készleteknek), csak kukoricalisztet találtam otthon, ezért a tejes lepény és a kukoricafelfújt "keresztezésével" jött létre ez a ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/03/te... |
Borított fahéjas barack és szilva torta (paleo)
Ez a sütemény már sokszor készült nálunk. Mikor megláttam Édesanyám edényét porosodni a szekrény mélyén, rögtön tudtam, mi fog benne készülni. Érdekes, hogy az edény ad ihletet, nem? Velem ilyen még nem történt, de nagyon nem bántam meg. Készült almás-fahéjas, barackos-vaníliás, szilvás-fahéjas, de ez a a barackos-szilvás-fahéjas kombó jött be a ... |
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/09/borit... |
És akkor az íze!Ma reggel, ahogy ígértem, terítékre került a dobos krémes, otelló curd-ös alkotmány is. A curd-öt az angol citromkrém mintájára készítettem (gyümölcslé, tojás, édesítõszer, pici keményítõ, vaj) csak a sárga fanyarság helyett a hûtõben kínlódó otellót fõztem, botmixereztem és passzíroztam át, mintha ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/09/es-a... |
Mit csomagoljunk tízórainak? - Zsömlék (18 féle) |
Tovbb a blogra ... tucsokbogar.blogspot.com/2011/09/mit-... |
Hogyan táplálkozzunk egészségesenFITNESS AKADÉMIA SZABADEGYETEMIsmeretterjesztõ tanfolyamokA teljesértékû táplálkozás alapjaiA helyes étkezés megvalósítása ma már szinte mûvészet. A fogyasztói társadalom nyomása alatt, az ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/09/03/hogy... |