Gorfi, a’la carte

2011-09-03

sponsored links

Nem olyan régen, csak néhány éve készítünk itthon gofrit. Az a helyzet, hogy az én fiatalkoromban volt még az a pillekönnyû, ropogós gofri, amit baracklekvárral, csokoládéval és tejszínhabbal ettünk a gofrisnál. Késõbb jó üzlet lett a gofri gyártás és megjelentek a súlyos, tömény és elõsütött gofri tészták, elmaradtak a külsõs gofri evések. Utána elkezdtük itthon megsütni, hiszen, ha van gyorsan elõkészíthetõ tésztaféle, akkor ez az. A sütés sem annyira macerás, egyszerre 10-12-nél többet úgysem sütünk ki, mert frissen igazán finom.

Nekem hagyományos, sütõporos receptem van, nálunk nagyon jól bevált, a frissen kisült gofri könnyû, ropogós és ízletes.

Hozzávalók 10-12 db-hoz

20 dkg finomliszt

10 dkg porcukor

2,5 dl tej

3 db tojás szétválasztva ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s