Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Egyéb
sponsored links
Csalános tésztaA csalán tésztába gyúrva is használható, amit szép zöldre fest és a szín fõzés után is elég jól megmarad. ... |
Tovbb... |
Tepertõ sütéseMég lánykoromban, mikor neveltünk disznót, akkor sokszor sütöttek a szüleim tepertõt üstben. Majd késõbb Anyukám kisebb adagokból is készített a gáztûzhelyen. Ezért nem volt idegen számomra, de saját magam még nem igazán ... |
Tovbb... |
Diós-mákos nudliHozzávalók: 50 dkg krumpli 15 dkg liszt ... |
Tovbb... |
Matcha teás kukoricapehely-falatok |
Tovbb... |
Ropogós bõr sütési ismertetõjeBõrös karaj kb. öt órán át sütve 70 - 90 °C-on. A hús alá vizet öntöttem, betettem a sütõbe és a bezsírozott bõrét kb. 180 °C-on sütöttem fél órát. Azután ráterítettem egy alufólia darabot, de sehol nem rögzítettem csak éppen eltakarta ... |
Tovbb... |
Csicsóka chipsA csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az elõkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelõ hõmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már ... |
Tovbb... |
Erdei mályva (Malva sylvestris) és papsajtmályva (Malva neglecta), mint ehetõ vadnövények. Mályvás receptek ízelítõjeAz erdei mályva (Malva sylvestris) és a papsajt papsajtmályva (Malva neglecta) a legismertebb vadon növõ mályvafélék közé tartoznak. A papsajtot a zöld éretlen termést gyerekkorban sokan csemegéztük. Gyógynövényként is ismertek, de a hajtás és a virág, ill. általában a fiatal ... |
Tovbb... |
Füszeres piritott magvakAromás, fûszeres és egészséges ropogtatnivalók a saját konyhánkból? Bizony, pár összetevõbõl, villámgyorsan elkészíthetõ:) Most, hogy hivatalosan is itt a parti szezon, egy nagyon egyszerûen elkészíthetõ, mindenféle adalékanyag nélkül is ízletes ropogtatnivalót készítettem én is. Egybõl 3 változatban, hogy ... |
Tovbb... |
AranyvasárnapraÉvek óta visszatérõ idézet ez az írás nálam, most sincs ez másként... Olvassátok szeretettel :-) ... |
Tovbb... |
Sült gesztenyeUgye, nem én vagyok az egyedüli, aki a vásárokban hasonló sült gesztivel találkozik? ... |
Tovbb... |
Dinnyés jégkockák |
Tovbb... |
Újra a fedélzeten! Köszönet a több mint 5000 kedvelésért a Facebookon :)Azt nem mondanám, hogy alkotói válságba kerültem az elmúlt két hónapban, inkább csak úgy éreztem, hogy nem veszek el szerteágazó dolgaim között, inkább kivontam magam a blogéletbõl egy kis idõre, hogy a tõlem megszokott tempóban és színvonalon térhessek vissza. ... |
Tovbb... |
BLOG RELOADHosszabb szünet után újra jelentkezem. Kellett egy kis pihenõ, hogy újragondoljam a blogom. Egy év után azt éreztem, hogy kifogytam a receptekbõl és újra és újra ugyanazokat az ételeket fõzöm apró változtatásokkal... úgyhogy elhatároztam, hogy kicsit abbahagyom. Közben világot jártam, láttam sok ... |
Tovbb... |
Tortilla chips újratöltveA minap moziban voltunk és egy nagyon szuper filmet néztünk. A BEAVATOTT. Csupa nagybetûvel, mert annyira tetszett. :) Ma megajándékoztam magam a könyvváltozattal, mert nagy rajongója lettem a filmnek, és szívesen megnézném újra. És attól tartok, hogy a könyvet is nagyon gyorsan el fogom olvasni... De annak ... |
Tovbb... |
Mogyoróvaj házilagA mogyoróvaj is egy olyan dolog, amit jobb lett volna meg sem kóstolnom, mert így rá kellett jönnöm, hogy nagyon ízlik Viszont baromi drága. Úgyhogy nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy el lehet ezt készíteni házilag is és nem kell hozzá semmi más, csak a sima zacskós sós földimogyoró és egy erõs késes ... |
Tovbb... |
Fokhagymagerezdek parmezános bundábanBorbás Marcsi Gasztroangyal c. mûsorában akadt meg a szemem ezen a sörkorcsolyán, és már akkor elhatároztam, hogy kipróbálom. Aztán legalább 2 évig mégse került rá sor, mert sose vettem annyi fokhagymát, hogy elegendõ legyen és még maradjon is más ételhez. A minap végre pont idõben, a zöldségesnél jutott ... |
Tovbb... |
Fûszeres, pirított mandulaNyáron Horvátországban imádom ezt a fajta ropogtatnivalót. Amikor Primostenbe járunk, az óváros bejáratánál a bazársor végén ilyent sütnek...nagyon finom illata van, már messzirõl érzeni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
GrillkolbászHozzávalók: 2 kg dagadó, 1 kg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál zsír, só, 1 kávéskanál õrölt szegfûborsbors, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál morzsolt kakukkfû Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk és felvágjuk. Az zsíron üvegesre sütjük ... |
Tovbb... |