Csicsóka chips
sponsored links
A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az elõkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelõ hõmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízû, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendõ mennyiséget sütni belõle :-)
Legközelebb megpróbálom a sütõben is elkészíteni.
Hozzávalók 4 fõre:
*Kb. 1 kg csicsóka
*Kb. 5 dl olaj
*1 kk só
A csicsókáról lemossuk a földmaradványokat, majd egy dörzsi szivaccsal alaposan lesikáljuk a felületérõl a héját. Érdemes vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg, míg az összessel végzünk.
Ez után egy uborkagyalun vékonyra szeleteljük vigyázva, hogy az ...