Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kencék
sponsored links
Majonézes-zöldborsos lazactatárNem vagyok nagy halrajongó, azt szerintem már tudjátok. :) De jó hírem van, fõleg nekem jó hír, ez megváltozni látszik, köszönhetõ többek között ennek a finomságnak is, amit elõször az unokaöcséméknél kóstoltam. Igaz, az nem füstölt lazacból ... |
Tovbb... |
Rillette avagy húspástétomEz a finom kence még a novemberi Kifõztükben jelent meg. Nagyon jól helyettesíti a felvágottakat, nincs vele sok munka, érdemes nagyobb adagot készíteni, a hûtõben ... |
Tovbb... |
májas húspástétom fácánnak mellébõlegy húslevesnek igazi mély ízeket ad a fácán, de a melle húsa száraz, ezért az most sem fogyott el. Kár lenne érte, nosza, ledaráltam. Hozzákevertem kenõmájast, tejfölt, vajat, aprított lilahagymát, némi medvehagymás mustárt, majd sóval, borssal, citrommal kiegyenlítettem az ízeket. Nehéz egy kenõkrém esetén az arányokról írni, mivel ez menet ... |
Tovbb... |
Pogány paprikakrém mindeféle kórság ellen"Már meggyújtották a lámpákat, amikor elmentem a bazilika elõtt; a mellékutcák megteltek kék és barna árnyakkal." (Márai Sándor) Hiába terveztem, csak nem jutottam el egyetlen bejegyzésírásig sem az ünnepek idején. Így most igyekszem összefoglalni az ... |
Tovbb... |
Körözött tehéntúróbólHozzávalók: 10 dkg. margarin, 15 dkg. tehéntúró, vöröshagyma, só, pirospaprika, köménymag Elkészítése: A vöröshagymát apró kockákra vágom (mennyisége ízlés szerint), a túrót és a margarint kikavarom ,hozzá ... |
Tovbb... |
A körözött és a gyermekkorom |
Tovbb... |
MeximumBurrito Mexikóit fõzni a 2011-es év új szenvedélyei közé tartozott, és ennek az érzelemcunaminak kiváltója nem más volt, mint a ... |
Tovbb... |
Céklás hummuszA január témája úgy gondoltam, hogy a színpompás téli ételek lesznek. Ez a recept Hugh könyvébõl van, aki szereti a céklát, annak bátran ajánlom. A kép sajnos már este készült, így a színei nem adják teljesen vissza a kence vibráló színét. Kenyérre ... |
Tovbb... |
Sültpaprika-pástétom (laktovega)Eljött az ideje a nyáron készített sültpaprika-befõtt felhasználásának. Elsõként az alábbi pástétomot készítettem ebbõl az illatos, ízletes alapanyagból. A Fõkóstoló úgy minõsítette, hogy "a kencék csúcsa"*, és szerintem se lett egy gyenge darab! Ezzel köszöntöttük a 2012-es esztendõt. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Vöröslencse krémB.Ú.É.K! Szilveszterre készítettem, jó tulajdonsága az, hogy nincs benne tojás vagy majonéz, így több napig is eláll. Pirítóssal nagyon ... |
Tovbb... |
Fehérbabos krémA bab a bablevesen kívül még jó néhány ételt alapanyaga lehet. Nagymamám remek "gesztenyepürét" készített belõle, amikor kevés vagy túl drága volt a gesztenye (akkor még a bab olcsó volt, ma már az sem). Addig, amíg nem olvastam ezt a Stahl Judit receptet, addig eszembe sem jutott, hogy még szendvicskrémnek vagy mártogatósnak is jó lehet. Mivel elég semleges ... |
Tovbb... |