Meximum

2012-01-08

sponsored links


Refritos
Burrito

Mexikóit fõzni a 2011-es év új szenvedélyei  közé tartozott, és ennek az érzelemcunaminak kiváltója nem más volt, mint a refritos. Azaz refried beans, avagy póriasan sült bab. Elõre szólok, hogy addiktív.
Érdekes módon ez is egy amolyan semmibõl mindent istencsodája, amikor az ember csak áll és bámul, hogy ilyen egyszerû dolog, öt hozzávalóból (és akkor már a sót is beleszámoltam) vajon hogyan lehet ennyire finom?
A sült bab valójában egyféle babkrém, ami úgy készül, hogy hagymás zsiradékon kevergetve addig sütik a lecsepegtetett fõtt babot, míg a külsõ héja szinte teljesen eltûnik, és majdnem homogén masszává alakul. A zsiradék lehet olaj, de a legjobbat akkor fogjuk enni, ha bátran odapakoljuk a disznózsírt a serpenyõbe. Ez a hagyományos hozzávalója, és tényleg sokkal mélyebb, kellemesebb lesz az íze. Nem kell tisztán zsírral csinálni, de azért valamennyi legyen benne. Szerintem. Ezen kívül menjen bele tisztességgel só, és a vége felé 1-2 gerezd fokhagyma. Kész. 
Használható simán mártogatóként tortillachips mellé, de nagyon-nagyon finom bármely feltekert tortillaféleségben. Nálunk egyfajta burrito készül vele, ez a jelenlegi top-kaja, és az all-time rangsorban is ott van az elitben. A mexikói és tex-mex konyha a ...

Folytats a blogon ... inyencblogger.blogspot.com/2012/01/me...

sponsored links

Keres?s