Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Események
sponsored links
Szekszárdi Merfelsz borvacsora, képekbenEgy temperamentumos, szenvedélyes embert és borászt ismerhetünk meg Merfelsz Gábor személyében. Fantasztikus borainak izgalmas aláfestést adtak Haraszti Zsolti kiváló ételei. Ismét nagyon jó érzékkel párosította össze a borokkal a fogásokat! Gábor kézmûves boraiból összeállított borsorban végig ... |
Tovbb... |
Köszöntöm a 100. rendszeres olvasót :)Az elmúlt hónapban közel 10.000 oldalmegtekintés történt, és megérkezett a 100. rendszeres olvasó is! Õt (Nagy-Szövetes Annamária - remélem, jól írtam...) és természetesen a többi olvasómat is köszöntöm ezzel a tavaszváró ... |
Tovbb... |
Gasztroblogger kerestetik tartós kapcsolat céljából :-)))Szeretnénk indítani egy kifejezetten reform gasztromagazint. Ha érzel magadban kedvet és elszántságot, kérlek írj nekem egy e-mailt: kincsesbarlangblog@gmail.com Egy-egy lap 6 téma köré épülne, amiket elõre megadunk, és ezekhez várom a recepteket (fotóval). Kb. 2 hét állna rendelkezésre. Ha érdekel a dolog, természetesen az se tartson vissza, ha nincs ... |
Tovbb... |
NagyböjtManapság könnyen aggatják a böjt kifejezést a különféle diétás vagy éppen fogyókúrás módszerekre, de eredetileg kizárólag a valláshoz kötõdött a böjt. Minden vallásban - bár a módszerek eltérõek lehetnek - a test és a lélek megtisztulását, a vallásos elmélyülést várják a böjttõl. Így a csak testi tisztulás (bizonyos ételek, italok, egyéb élvezetek elhagyása) még nem böjt a szó eredeti ... |
Tovbb... |
Meghívót kaptam!Ma meghívót kaptam a Stílusos Vidéki Éttermiség csapatától a Szentendrei Szigeten 2012. február 26-án tartandó elsõ gasztrokalandra. A belépés ingyenes, de regisztráció ... |
Tovbb... |
Új blogot kezdtem - Gyerekkel az élet sej-haj...Gyerekkel az élet sej-haj.... de szép! Régóta érlelõdött már bennem a gondolat, hogy indítok egy új blogot. Kisfiam születése óta ugyanis másként nézem, látom a világot, elõtérbe került a "gyerekbarát"-szemlélet:-) Bárhova megyünk együtt, vagy akár külön, rögtön felmérem a környezetet - legyen szó játszótérrõl, étteremrõl, múzeumról, stb.- , hogy mennyire megfelelõ az adott hely ... |
Tovbb... |
Sikerült!! :)Minden kedves segítõmnek nagyon-nagyon köszönöm a támogatást! Bekerültem a Delimano Séf játékon a 10 legjobb séf közé!!!:) Sokan mondogattátok, hogy ne izguljak, sikerülni fog! Hát sikerült! Nektek volt igazatok! :) Hadarik Rita személyesen válogatott be! És nagyon jólesõ szavakkal ... |
Tovbb... |
1...(forrás) Amikor elkezdtem írni ezt a blogot el nem tudtam, képzelni, hogy ez a nap is elfog érkezni. Igen! Eltelt egy év azóta, hogy az elsõ bejegyzést közzé tettem. Sok kedves ismeretlen ismerõsöm köszönhetem ennek a kis ... |
Tovbb... |
Köszönöm, bejutottam a Top10-be! :)Sziasztok! Köszönöm itt is mindenkinek a támogatást, sikerült bejutnom a Delimano nagy szabású receptversenyén a Top10-be! Fantasztikus érzés, az elején nem is gondoltam volna, hogy idáig eljuthatok, de ezek szerint érdemes lenne ezzel továbbra is foglalkoznom! :) A verseny mostmár az 1 hetes Toszkánai fõzõtanfolyamért megy, az elsõ legtöbb pontot elérõ 3 játékos közül kerül majd a ... |
Tovbb... |
1 éves a blog!:) |
Tovbb... |
Kezdõdik a nagyböjt...Idén viszonylag korán lesz húsvét. Ez a hét így már a böjt kezdete. (Kép: képguru) Holnap van húshagyó kedd. Ezt írja róla a wikipédia: ... |
Tovbb... |
VáltozásTegnap sütöttem sajtos rudat, olvasáshoz jó lesz. Többen észrevettétek, a Babett tegnaptól külön blogot ír. Nem, nem vesztünk össze. Nem is fogunk. Ha kedve lesz , ugyanúgy jöhet hozzám is, az ajtókulcsa megmarad. Én is írhatok az õ ... |
Tovbb... |
A Rosinantéban mindig történik valami...Nyolc vidéki konyha innovatív séfje hívja egész napos randevúra február utolsó vasárnapján a gasztrománokat. Február 26-án olyan éttermek séfjei fõznek bemutató jelleggel, akik a szívbõl jövõ vidéki vendéglátásban hisznek, és az általuk vezetett konyhák üde színfoltok a megújuló magyar gasztronómiai palettán. Az ország különbözõ pontjairól érkezõ ... |
Tovbb... |
Ninja-torta 10 perc alattAnnyira klassz tortát terveztem neki, de nálunk sajnos még mindig ritka, hogy minden úgy alakul, ahogy tervezzük. Na, hát ez sem sikerült. A torta fondanttal bevonva készen állt a díszítésre, azonban a ... |
Tovbb... |
ÉttermiségEgyre több - bár még mindig két kezünkön megszámolható számú - "vidéki" étterem vívja ki magának a helyet Magyarország virtuális gasztotérképén. Némelyek a fõvárosból, rövid hétvégi kiruccanás során elérhetõek, más vendéglõk felkeresése viszont komoly szervezést és túrát jelent. Most nyolc ilyen vidéki étterem döntött úgy, hogy közösen mutatkozik be a ... |
Tovbb... |
Az elsõ 100.000 oldalletöltésAz elsõ 100.000! A mai nap a déli harangszó alatt (no nem, a harangzúgás nem engem és a blogomat ünnepelte) gasztroblogom egy ... |
Tovbb... |
Harmadik.....pimp myspace Bizony,a harmadik! A blogom ma 3 éves,óvodás ... |
Tovbb... |
A Kayapo indiánok otthona eltûnikHátha segíthetünk. Remélem ez a kép beutazza a világot . . . |
Tovbb... |
A végsõ visszaszámlálásKedveseim! Tudom, sokak figyelmét elkerülte. Mások meg nem vették komolyan. De akárhogy is, a végsõ visszaszámlálás mégis elkezdõdött. A Gatrodamus blogot ezentúl csak kevesek fogják ... |
Tovbb... |
Francia bisztróvacsora - Anthony Bourdain is megirigyelné - Márc 2. és 9.Dear Ínyenc Társ! Következõ vacsoránk francia bisztróvacsora lesz a javából. (A neves séf, Anthony Bourdain "Brasserie-nek" nevezi ezt a típusú vendéglátóipari egységet, étkeztetést). A novemberi elegancia és kifinomultság után ismét a budai Atakám étterem- és ... |
Tovbb... |
Csere Bere Eladom- ez a címe az új blognak, amit egyelõre Katival, a Makacska konyhája blog írójával ketten indítottunk. Az alapötlet az lenne, hogy amire már nincs szükségünk, vagy kettõ van belõle, azt elcserélnénk, vagy eladnánk. Eddig a gasztro blogjainkon hirdettük, de szerintem jobb, ha külön blogon fut a dolog. |
Tovbb... |
Zöldreggeli, sárgában |
Tovbb... |
A természet íze - Újpesti EgészségfesztiválA feldolgozott élelmiszerek korában különösen fontos felhívni a figyelmet a természetes táplálkozásra. Az egészségünk megõrzése érdekében mindenkinek sokkal több zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztania, lehetõleg ... |
Tovbb... |
Elérkezett a 3. blogszülinapom!!!Elérkezett ez a nap is!! Három évvel ezelõtt, éppen a mai napon indítottam útjára a blogot!!!!!! Köszönöm minden kedves látogatómnak, rendszeres olvasómnak, barátaimnak, és mindazoknak akik csak alkalmanként néznek ... |
Tovbb... |
Hagyomány és Evolúció 2012Mint már annyiszor, ezúttal is elsõ helyen végzett Horváth Szilveszter. Most éppen a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyen, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesület rendezett a METRO Vevõakadémiáján Budaõrsön. Ime a két gyõztes tányér: az elsõ a ... |
Tovbb... |
Az Unser Bildschirm riportja a blogrólA közelmúltban a pekeskifli.blog konyhájában járt az Unser Bildschirm stábja. A jó hangulatú forgatás során készült riportot ma délután adta az m1 csatorna. Az anyag 10.30-tól kezdõdik, de az elõtte és utána lévõ tudósításokat is érdemes megnézni. Ismétlések is leszek, ezt az adást még háromszor ... |
Tovbb... |
Receptjeim az Erdélyi Konyhában...egy kis dicsekvésNagy megtiszteltetés ért. Én lehettem az Erdélyi Konyha 2012.február havi számában a vendégblogger. Fagyal Hajnalka keresett meg ezzel az ötlettel - akinek ezúton is nagyon köszönöm, hogy az eszébe jutottam - hogy lenne-e ... |
Tovbb... |
Az Izakaya-t eszik vagy isszák? :)Az Izakaya - noha kajának van ejtve :) - se nem étel, se nem ital, hanem egy helyet jelöl, egy fajta étkezési módot Japánban. Megkértük egyik kollégánkat Rékát, aki több évet élt Japánban, hogy meséljen nekünk egy kicsit az Izakaya-ról. Az õ ... |
Tovbb... |
Szülinapok...Az elmúlt 2 hétben 2 szülinapot is tartottunk... a Kislányom 5 én pedig 18 éves lettem:-)) Na jó, én nem csinálok titkot soha az éveim számából, 43 lettem:-) ... |
Tovbb... |
A monaco-i herceg is megkedvelte a chocoMe-t A SIKLÓSI kereskedõház és a chocoMe közös sikere Monte Carlo-banA 2011. végén Monte Carlo-ban (Monaco) 16. alkalommal megrendezett "Salon Monte Carlo Gastronomie" gasztronómiai szakkiállításon is "megmérettetett" a chocoMe. A kézzel készült, ?személyre szabható? magyar kézmûves csokoládék az ... |
Tovbb... |
A félbe vágott disznó fesztiváljaAzt hiszem, megtaláltuk a legdurvább fesztivált evör, ami csak létezik/létezhet a földön, amihez képest az egymás keresztre feszítõ keresztények fanatikusok szegelõs húsvéti bulija is bájos teadélután.Ez pedig nem más, mint a vietnámi félbe vágott disznó ... |
Tovbb... |
Tizenhárom szakács a döntõben
Mindenkit szeretettel várunk 2012. február 12-én vasárnap reggel 9-tõl a budaörsi METRO Vevõ- akadémián, a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny ... |
Tovbb... |
Recept tõlem a Mozaik magazinokban és a többi...A Hófehér macaron receptem megjelent a Tarjáni és az Egri Mozaik magazinok februári számaiban. ... |
Tovbb... |
Némónak is aranyérem az UKBA-n!!!Ismét egy örömhír nekem. Németh Zoltán (Nemo) is aranyérmet szerzett a hétvégi UKBA-n, varázslatos cukor-munkájával! ... |
Tovbb... |
3. blogszületésnap3 év. Pont 150 bejegyzés és 30 000 oldalletöltés. Oltári sok ahhoz képest, hogy én írom és mások olvassák! Ez idõ alatt három költözés, sokféle munka. Három elvégzett egyetemi szemeszter, igazán jó eredményekkel. Néha piszok sok teherrel és gonddal, mint most is. De mindenben van valami jó: ilyenkor elválik, hogy kik azok, akik igazán ... |
Tovbb... |
Holnap... és a februári szám CSAK HOLNAP!!!
Holnap, azaz 2012. február 8-án jelenik meg elõször a Kifõztük a Népszabadság gasztro-mellékleteként. ... |
Tovbb... |