Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Hideg avokádólevesHozzávalók: 2 érett avokádó, 2 dl sovány tej, 2 dl sovány joghurt, 1 teáskanál méz, só,1 citrom Elkészítése: Az avokádót kettõbe vágjuk, húsát kikanalazzuk és turmixedénybe rakjuk. Hozzáadjuk a sót, a mézet, a joghurtot, a tejet és pépesre turmixoljuk. Izlés ... |
Tovbb... |
Rakott húsA karajszeleteket besóztam; néhány szem burgonyát megtisztítottam, 5-6 gerezd fokhagymát és két kisebb fej vöröshagymát felszeleteltem. ... |
Tovbb... |
Halfasírt füstölt pisztrángbólNincs nagyobb élvezet, mint a tett helyszínén fõzni. Hiszen általában a bor is ott a legfinomabb, ahol megtermett. A lillafüredi Pisztrángtelepen pedig valóban utánozhatatlan élményben volt részem, hiszen a halak még néhány órája is ott úszkáltak a megfelelõ tavacskákban. Így teljesen és tökéletesen ... |
Tovbb... |
Pisztráng sütõbenHozzávalók: személyenként egy pisztráng 1 csokor petrezselyemzöld 1 dl olaj 2 kiskanál bazsalikom 2 kk paprika só, bors tetszés szerint alufólia Elkészítés: a halat megpucoljuk, kettõbe vágjuk vagy egészbe hagyjuk a fûszereket felaprózzuk és összekeverjük az olajjal bekenjük a hal belsejét és külsejét tûzálló ... |
Tovbb... |
Eper-kivi jégkrémJégkrém két összetevõbõl. Azért érzitek, hogy ma is keményen kiteszek magamért. :-) Tehát ez inkább fagyasztott gyümölcs, ami garantáltan nagyon jól tud esni egy tikkasztó nyári nap derekán. A képen látható példányok nem épp a legfinomabb kivibõl és eperbõl készültek, de a jégkrémben már nyoma ... |
Tovbb... |
Fûszeres vajon párolt piruló galóca zöldséges bulgursalátávalKicsit elhanyagoltam a blogot, de aki az Erdõkóstoló Facebook oldalát is követi tudja, hogy ott naponta friss információkat, aktualitásokat talál, újabb és újabb növényeket, gombákat kóstolunk. Érdemes oda kattintani, azért is mert ott már egy 3000 fõ feletti közösség körében kóstolhat mindenki, így ... |
Tovbb... |
Fenséges és csinos gyümölcssalátaVégre elérkezett a meleg nyár és vele együtt a friss gyümölcsök szezonja. Nem is késlekedtem sokáig, egy finom gyümölcssalátát készítettem sárgadinnyében tálalva. Annyira finomra sikerült és olyan jól nézett ki, hogy ismétlés lett belõle. Ajánlom mindenkinek akár reggelire, desszertnek (bár gyümölcsöt nem jó ... |
Tovbb... |
Rukkolás csirkesaláta, joghurtos-mentás citrusos újburgonyávalMostanság szinte minden piacon, zöldségesnél van már újburgonya. A korai burgonya akár önmagában, esetleg kevés szósszal, mártással önálló fogás is lehet. Jóízû finomság a most következõ, elsõ, igazi nyárias hétvégére. Hozzávalók 2 fõre: ... |
Tovbb... |
Mini bundás banánTegnap a közeli zöldségesnél 200 Ft-ért kaptam banánt, gyorsan vettem is, kb. 2 kilót. Viszont sajnos kicsit éretlen, nem igazán zamatos. Így arra gondoltam, hogy rétestésztába bújtatom, és máris készen lesz az egészséges, gyors reggelink. Stahl Judit nutellával ajánlja (csak nekünk most nem volt ... |
Tovbb... |
Alj nélküli reform túrós piteMegint a Gyémántkonyhában jártam, megfelelõ desszert-ügyben. A túrós pitét meglátni és megszeretni Lívi fotója alapján pillanatok mûve volt:) Az elkészítését sem sokáig halogattam, nem is bántuk meg! Miután volt itthon frissem szedett meggy, nem mentem el más gyümölcsöt vásárolni ... |
Tovbb... |
AvokádókrémZalaegerszegi hazalátogatásunkkor kóstoltunk életünkben elõször avokádót Fodrival. Míg édesanyámék otthon az igazi parasztos, zalai fogásokat részesítik elõnyben, tele dödöllével, jó kis pörköltekkel és levesekkel, addig apai nagymamám inkább az egészségesebb konyha híve. Mi nagyon jól ... |
Tovbb... |
Zöldséges-tofus tésztával töltött gömbcukkiniNagyon finom és gyorsan el is készül.A gömbcukkinit helyettesíthetjük hagyományos cukkinivel :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Sajtos penneEzt a receptet Lorraine Pascal mûsorában láttam. Már akkor nagyon megtetszett és ki is próbáltam kis módosítással. Nagyon-nagyon finom,máskor is el fogom készíteni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Túrós-citromos muffinEz is afféle valami kell a reggeli kávéhoz süti nekünk. Érdemes vigyázni vele, mert csodásan puha és finom illatú :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Mini pizza falatokEz csak egy fázisfotó, erre ment még sonka és mozzarella :-) Megsülve így néz ki: ... |
Tovbb... |
GombapörköltHozzávalók: (2 személyre) - 10 dkg barna csiperke ... |
Tovbb... |
DUPLA PAPRIKÁS PULYKACSÍKOKA paprikás csirke az az egyik olyan étel, amely a gyerekeimnek bármikor jöhet. Így kicsit átvariálva, könnyedebben is elkészült - pulykamellbõl és egy kis pirospaprika hozzáadásával, - kevesebb mint fél óra alatt. A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem ... |
Tovbb... |
Carne-Veg sorozat: Mákos köles epermártássalNyár van, nyár - Miss Veg tobzódik a zöldségekben, gyümölcsökben. Mákos köles készült kókusztejes epermártással. A görög és római birodalom lakói mézzel keverve fogyasztották a mákot. Minden nagy ókori civilizáció ismerte a mákteát - nyugtató hatása miatt. A görög mitológia szerint a mák Adonisz könnyébõl lett, amikor ... |
Tovbb... |
Paradicsomos-krémsajtos csirkeEz egy õsrégi Jamie Oliver recept, nem is tudom már melyik könyvében olvastam. A pontos arányokra sem emlékszem, csak úgy az alapelvekre. Éppen ezért mindig kicsit másfélére sikerül, na de éppen ez a jó benne. Gyors is, maradékmentõnek is megfelel, amolyan a sütõ-teszi-a-dolgát-én-meg-a-sajátomét típus. De ettõl ... |
Tovbb... |
Almás padlizsános bruschetta kéksajttalZsuzskánál olvastam egy klassz játékról, melynek témája: Minden étel lehet tapas! Nagyon megörültem neki, mert imádjuk az ilyen típusú ételeket. Az a jó benne, hogy szinte bármibõl varázsolhatunk apró ... |
Tovbb... |
GRILLEZETT ÚJRÉPA - KRÉMLEVES SONKÁVAL - MAGYAR FINOMSÁGOKEz alkalommal a Magyar Finomságok részben egy kis ismétlés következik. Pontosabban abban az értelemben, hogy a már korábban bemutatott szárított sonkát vettük elõ ismét, szerencsémre, és krémlevessel párosítottuk. A leves mi másból is készülhetett volna ilyenkor, mint újrépából! Ha van alkalmunk rá, feltétlen ... |
Tovbb... |
Citromos-kapros salátafõzelékKorábban a salátából mindig valamilyen "salátát", azaz nyers zöldségkeveréket készítettem - de nem volt eddig dolgom tölgylevél salátával - ezzel a NekedTerem dobozom kínálatában ismerkedtem meg. Hatalmas, tömött, jóízû, és mennyiségét tekintve felér egy káposztával, nyersen képtelenség egyszerre ... |
Tovbb... |
Mák mousseGondoltam készítek egy mákos fagyit itthonra, ha betoppan valaki, legyen valami kis ínyencség itthon. Aztán az idõ egyre rosszabra váltott, és leszakadt az ég. Ennyi esõ régen esett. Borús, szomorú, cseppet sem nyárias hangulatú. Így váltottam át a mák mousse-ra. Kellett valami lélekkisimító boldogsághormon, ami ... |
Tovbb... |
RAJNAI BORSÓTÁL...Vannak olyan tavaszi primõr zöldségek, amiket ha elõször meglátok a piacon, máris elõveszem azt a bizonyos receptet... Ilyen ez is, a zsenge, fejteni való borsóból. Ez az elsõ borsós étel, amit minden évben elkészítek. Örömmel ültem le ölemben egy kisebb vájlinggal, hogy kifejtsem az idei elsõ friss borsómat. Édesek és ... |
Tovbb... |
Epres rebarbarás piteStory Hát megjött végre nagynehezen ez a nyár dolog, és feléledt a kert is. Mármint nem a negyediken, hanem etyeken, és szépen fejlõdik a saját bejáratú rebarbara bokrom, amit az én kedves szomszédasszonyom, Joli néni hagyományozott rám. Igazán örülök ... |
Tovbb... |
Fehérboros aszaltparadicsom-szószA képen nem egy kanál paradicsomsûrítménnyel elkevert spagetti látható, hanem az egyik legjobb paradicsomszósz, amit valaha ettem. Egy könyvbõl fõztem, ami nem szakácskönyv, hanem egy regény, az elsõ részének is már elég béna címe van, az hogy Extra szûz a másodiknak még bénább, az, hogy Szerelem az ... |
Tovbb... |
Pizza, az elsõAzon szerencsések közé tartozom, akik a munkahelyükön mindennap pizzát ebedélhet(né)nek ha akar(ná)nak. Mostanában igyekszem heti 2 alkalomra visszaszorítani a pizzafogyasztásomat, de napi többszáz pizza elkészültét azért félszemmel mindig látom.Itthon épp ezért nem is álltam neki soha, mondván, eszek ... |
Tovbb... |
Majonézes brokkolisaláta |
Tovbb... |
RAKOTT KARALÁBÉA rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló navet -ból is elkészíthetõ . Elõ is készíthetõ, így csak sütõbe kell tolni, és már ... |
Tovbb... |
Borsófõzelék tökmagliszttelOtthon a hûtõben még volt egy kis kókusztej és a paleo-polcon tökmagliszt. ... |
Tovbb... |
Sült banán mandulás karamellszószban |
Tovbb... |
VAJAS KIFLIKA receptet a tanuljmegsutni blogspot.hu -ról, Maxtól kölcsönöztem. Fél adagot készítettem, így is lett egy halom friss, ropogós kiflim. A tésztához: ... |
Tovbb... |
Lúdlábtorta levesElsõ pillantásra beleszerettem Vikinél ebbe a kinézetre is igen csábító levesbe, aztán elkészítettem és a gyerkõceimnek sem kellett több egy percnél, hogy szemük felragyogjon és repetát kérjenek! A meggyleves egyébként is nagy kedvencük, de ilyen formában megbolondítva az abszolút Number One lett náluk:)? Köszi ... |
Tovbb... |
Fõzött vaníliás fagylalt natúran és epresenMég most is emlékszem édesanyámnak arra a sárga fazekára, amelyen piros virágminták voltak, és amelyikben rendszeresen a fagylaltot tárolta a fagyasztóban. Legtöbbször sima sárgát , azaz natúr vaníliásat, de attól függõen, hogy éppen minnek volt szezonja, és a kertben is volt belõle, hát gyümölccsel is gazdagította. Fõleg ... |
Tovbb... |
Kávés palacsinta VKF.57 fordulójára !VKF.57! fordulójának háziasszonya Colors in the Kitchen blogtulaj aki egy nagyon jó ötletet talált ki amit szerintem mindenki szívesen készít hetente legalább egyszer! ... |
Tovbb... |
csicseriborsó majdnem katalán módra.Az úgy volt, hogy egyik nap szóba került a csicseriborsó, mint elfeledett alapanyag. Tényleg amióta nem gyártok belõle hummuszt feszt, azóta csak árválkodtak a kamrában. Most láttam egy jó receptet, nosza fellángolt bennem is a csicseriborsó imádat ... |
Tovbb... |