édesen és gyorsan indul a nap az express Croissanttal
sponsored links
Ezt a croissantot azért szeretem, mert este sütésre elõkészítem, mikor a gyerekek már alszanak, s reggel miest felkelek, csak kiveszem a tepsit a hûtõbõl, amíg a gyerekek még alszanak:), s be a hideg sütõbe . Mire jön reggelizni a család, ott a rongyos kifli (ez a magyar neve:) . Csak úgy csábít melegen, édesen...Jöhet ilyen dzsem,olyan dzsem vagy csokoládé hozzá. S legalább ilyen édesen indul a nap:)
A recept az express croissant receptje alapján készült: 7o dkg liszttel, 3 deci tejjel, 1-2 tojással, 5 dkg élesztõvel, 5 kanál cukorral, csipet sóval kelt tésztát készítek a kenyérsütõ dagasztó-kelesztõ programjával ( de lehet gyorsan csak összedagasztani az egészet). 7 adagra osztom. Elõveszek a hûtõbõl egy fagyos vajat vagy margarint (25 dkg). Kör alakúra kinyújtom (nem vékonyra) az elsõ tészta adagot s rá reszelek a fagyos vajból egy keveset, rá jön egy másik kinyújtott tészta megint vaj, míg a ...