édes-savanyú csicseriborsó brokkolival
sponsored links
Megint csak a kedvenc vegán oldalamon bóklászva találtam ezt a receptet.
Igyekeztem a leírás szerint elkészíteni, bár én rizs ecet helyett málna ecetet használtam, mert ilyenem volt itthon. Így is nagyon ízletes egytál étel sikeredett.
Hozzávalók: 3 ek. barna cukor, 2 ek ..., 2 ek ..., 2 ek szója szósz, 1,5 ek ..., 0,5 ek fokhagymapor, 2 ek víz. Ezeket összekeverjük, félretesszük.
Egy kevés olaj, én most földimogyoró olajat használtam, 2 kövér gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 piros kaliforniai paprika ( vagy fél piros, fél zöld) 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve, 1 doboz csicseriborsó konzerv. A sûrítéshez 2 ek víz, 2 ek kukoricakeményítõ, só, bors cayenne bors.
Elkészítése: Az olajat egy mélyebb serpenyõbe tesszük, majd ...