ázsiai ihletésû desszert
sponsored links
Hozzá kellett volna tennem a címhez, hogy nem autentikusan elkészítve. De hát azzal fõzünk amink van.:) Nekem pl nem volt ragacsos rizsem, csak normál jázmin, és nincs rizspárolóm sem, így egyszerûen megfõztem ahogy máskor is szoktam.
Nincs olyan speciális fûszernövényem, ami adja azt a különleges ízt ennek a desszertnek, de nekem jó volt a fahéj is. Nos, akkor csapjunk bele a lecsóba, jöjjön a recept.
Hozzávalók: 2 bögre rizs, 1 doboz sûrû kókusztejszín, pici só, ízlés szerinti cukor, fahéj, 1 érett mangó.
Elkészítése: a rizst mossuk át bõ vízben, többször is, ettõl kissé ragacsossá válik majd a fõzés során. Fõzzük a szokott módon, enyhén sós vízben, majd hagyjuk párolódni. Közben a kókusztejszín egy részét keverjük el cukorral és fahéjjal, majd öntsük rá a forró rizsre és hagyjuk hogy beszívja a folyadékot magába. Amikor kihûlt tegyünk a tál egyik felére a rizsbõl, szeleteljük fel a mangót, azt tegyük a másik felére a tálnak. A maradék kókusztejszínhez adjuk egy kevés cukrot és öntözzük meg vele a rizst.
Nincs olyan speciális fûszernövényem, ami adja azt a különleges ízt ennek a desszertnek, de nekem jó volt a fahéj is. Nos, akkor csapjunk bele a lecsóba, jöjjön a recept.
Hozzávalók: 2 bögre rizs, 1 doboz sûrû kókusztejszín, pici só, ízlés szerinti cukor, fahéj, 1 érett mangó.
Elkészítése: a rizst mossuk át bõ vízben, többször is, ettõl kissé ragacsossá válik majd a fõzés során. Fõzzük a szokott módon, enyhén sós vízben, majd hagyjuk párolódni. Közben a kókusztejszín egy részét keverjük el cukorral és fahéjjal, majd öntsük rá a forró rizsre és hagyjuk hogy beszívja a folyadékot magába. Amikor kihûlt tegyünk a tál egyik felére a rizsbõl, szeleteljük fel a mangót, azt tegyük a másik felére a tálnak. A maradék kókusztejszínhez adjuk egy kevés cukrot és öntözzük meg vele a rizst.