Üvegtészta - másképp

2012-11-04

sponsored links



Az üvegtészta - cellophane or glass noodles - az átlátszó tészták különbözõ keményítõkbõl (mungóbab, rózsanád, manióka) és vízbõl készült egyik fajtája. Ázsia boltokban kapható. Kínában általában wokban sült ételekhez, vagy tavaszi tekercsekhez használják. Nevét onnan kapta, hogy fõtt állapotban átlátszóvá válik. Különbözõ vastagságokban kapható. Nem összetévesztendõ a rizstésztával, mely rizsbõl készül, és vízben fõzés után inkább fehér, mint átlátszó marad.
Viszont az üvegtészta is fehér lesz, ha pár másodpercre forró olajba dobjuk.

Pillanatok alatt elkészül: az üvegtésztát 180°C fokra felmelegített olajba dobtam. Azonnal megdagad és kifehéredik. Papírtörlõn lecsöpögtettem, és kész. Partikon igazán ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2012/11/uvegt...

sponsored links

Keres?s