Üvegen sült kacsa
sponsored links
A múltkor olyan jól sikerült az üvegen sült csirke, hogy mindenképpen ki akartam próbálni az üvegen sült kacsát is, bármennyire tartottam is attól, hogy esetleg nem úgy sül el a dolog, ahogy elgondoltam. Tegnap aztán vettem a Lidl-ben két fagyasztott kacsát (hát persze, hogy akciós volt), aztán az éjjel kiolvasztottam, ma pedig megcsináltam az üvegen sültet. Az elõkészület azért nem ment olyan gyorsan, mert elég kotúsak voltak szegény párák, de nagyon iparkodtam a tisztítással, aztán jó alaposan megmostam õket, majd kívül belül besóztam, és ugyanúgy, ugyanarra a kis üvegre ültettem mindkettõt, amin a múltkor a csirkék sültek. A szárnyakat és a melle bõrét hústûvel odatûztem a húshoz a biztonság kedvéért, majd 180 fokra és légkeverésre állított, elõmelegített sütõbe toltam a legalsó sínre, és 90-95 percig sütöttem.
Amíg sültek a kacsák, elkészítettem a káposzta salátát,
odatettem fõni a kacsalevest, a kacsa nyakából, szárnyvégeibõl, zúzáiból és szívébõl, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, hagymával, zöldpaprikával, és petrezselyemzölddel, 3 liter forró vízzel, 1,5 fehér kanál sóval, kevés szitált ételízesítõvel és õrölt borssal, megint gyorsfõzõ fedõvel. Szokásos jelzések után 15 percig fõztem a levest, de utána még 5-8 percig a kikapcsolt tûzhelyen hagytam, mert közben megpucoltam a krumplit is, és odatettem azt is fõni a ...