Üvegben pácolt sajt
sponsored links
A csehországi sörözõk egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fûszerezett és olajban 5--7 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak.
A sajtokat a pácolással tartósítani is lehet, tehát tovább eláll, ugyanakkor a sajt és a pác fûszerezése, egy újfajta harmonikus ízélményt is ad. A sajt állaga is megváltozik némileg, kenhetõbb lesz, de a cél egy gazdagabb ízélmény elérése.
Három félét szoktam készíteni: Paradicsomos mozzarellát, Ecetes cheddar és feta sajtot vegyesen kockára vágva,és amit pár napja készítettem el Hagymás fûszeres camembert.
Hagymás fûszeres camember, hozzávalói:
2 db camember sajt
2 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
5 gerezd foghagyma
1 kávés kanál rózsabors
1 kvk. kanál mustár mag
1 kvk. kanál bazsalikom ...