Üsse kavics
sponsored links
Naná, hogy utolsó... pontosabban az elsõ forduló, utolsó napjaiban találtam rá a Floriol saláta versenyére. A legmegtisztelõbb nyeremény, sok minden mellett és elõtt az, hogy a legnépszerûbb saláták bekerülnek a Floriol nagy salátakönyvébe.
Ha már ráleltem, akkor miért ne, és akkor gyorsan az jöjjön a salátám hús és tészta nélkül.
Egyébként hiába az uccsó nap, így is ölég szépen gyûlnek rá a lájkok; és ezt, buzdításként ma (06.29) éjfélig még bárki megteheti a Floriol Testõr fészbuk :) oldalán.
CSÍPÕS GERSLISALÁTA,
BARACKKAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
15 dkg gersli (árpagyöngy)
3-4 db sárgabarack
3-4 db paradicsom
3 ek. vörösborecet
4 ek. Floriol olívaolaj
1 db csípõs paprika (erejétõl ill. ízlésünktõl függõen ez lehet kevesebb is)
füstölt paprika, v. normál fûszerpaprika
bors, só
jégsaláta
Az egy éjszakára hideg vízbe áztatatott gerslit, sós vízben megfõzzük.
Közben elkészítjük az öntetet; a csípõs paprikát pici kockákra daraboljuk, sózzuk, meghintjük a füstölt paprikával és összekeverjük a borecettel valamint az olívaolajjal.
A megfõtt gerslit leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és még langyos állapotában belekavarjuk az öntetbe. Jól lehûtjük.
A barackot és a paradicsomokat gerezdekre vágjuk.
Tálaláskor salátaleveleket tépkedünk a tányérra, rápakoljuk a barack és paradicsom gerezdeket, majd megszórjuk a finom csípõs gerslivel.
Tudom, nem divatos már, nem trendi, de akkor is szeretem a friss petrezselyem, üde ízét és illatát; úgy hogy ezt a salátát sem rontottam el vele ;)
A csípõs paprika durvaságát csökkenthetjük, ha kivágjuk az erét (vagy csak egy részét), de akkor meg minek :)
A sárgabarack és a paradicsom méret függõ, ha szép nagyok akkor a 3 darab is bõven elég, mert ez a saláta mégis csak a gerslirõl szól.
Ha már ráleltem, akkor miért ne, és akkor gyorsan az jöjjön a salátám hús és tészta nélkül.
Egyébként hiába az uccsó nap, így is ölég szépen gyûlnek rá a lájkok; és ezt, buzdításként ma (06.29) éjfélig még bárki megteheti a Floriol Testõr fészbuk :) oldalán.
CSÍPÕS GERSLISALÁTA,
BARACKKAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
15 dkg gersli (árpagyöngy)
3-4 db sárgabarack
3-4 db paradicsom
3 ek. vörösborecet
4 ek. Floriol olívaolaj
1 db csípõs paprika (erejétõl ill. ízlésünktõl függõen ez lehet kevesebb is)
füstölt paprika, v. normál fûszerpaprika
bors, só
jégsaláta
Az egy éjszakára hideg vízbe áztatatott gerslit, sós vízben megfõzzük.
Közben elkészítjük az öntetet; a csípõs paprikát pici kockákra daraboljuk, sózzuk, meghintjük a füstölt paprikával és összekeverjük a borecettel valamint az olívaolajjal.
A megfõtt gerslit leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és még langyos állapotában belekavarjuk az öntetbe. Jól lehûtjük.
A barackot és a paradicsomokat gerezdekre vágjuk.
Tálaláskor salátaleveleket tépkedünk a tányérra, rápakoljuk a barack és paradicsom gerezdeket, majd megszórjuk a finom csípõs gerslivel.
Tudom, nem divatos már, nem trendi, de akkor is szeretem a friss petrezselyem, üde ízét és illatát; úgy hogy ezt a salátát sem rontottam el vele ;)
A csípõs paprika durvaságát csökkenthetjük, ha kivágjuk az erét (vagy csak egy részét), de akkor meg minek :)
A sárgabarack és a paradicsom méret függõ, ha szép nagyok akkor a 3 darab is bõven elég, mert ez a saláta mégis csak a gerslirõl szól.