Ürítés 1.
sponsored links
Egy kis idõre el kell búcsúznom tõletek.
Azt hogy, mennyi idõre még nem tudom még nem lehet tudni; lényeg a lényeg kedden térd mûtétem lesz (egyenlõre 1, aztán ...).
Ejj, hát badarságot beszélek, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ki kell ürítenem a hûtõmet, legalábbis a romlandó dolgokat hamar-gyorsan el kell használnom, mindenki nagy örömére.
Jéé mennyi minden van itt!
Azt hogy, mennyi idõre még nem tudom még nem lehet tudni; lényeg a lényeg kedden térd mûtétem lesz (egyenlõre 1, aztán ...).
Ejj, hát badarságot beszélek, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ki kell ürítenem a hûtõmet, legalábbis a romlandó dolgokat hamar-gyorsan el kell használnom, mindenki nagy örömére.
Jéé mennyi minden van itt!
SPÁRGAKRÉMLEVES, PIRÍTOTT CUKKINIVEL
Hozzávalók:
30 dkg fehér spárga
20 dkg cukkini
1 dl tejszín
2 tk. mustár
2 ek. étkezési keményítõ
2 ek. étkezési keményítõ
tárkony
bors, só
A spárgát megtisztítjuk, 1 centis darabokra vágjuk, de a csúcsokat félretesszük, betétnek.
Bõ egy liter enyhén sós, borssal és tárkonnyal ízesített vizet felforralunk.
Amikor már forr, beleszórjuk a feldarabolt spárgát és 8-10 percig fõzzük, majd szép simára turmixoljuk.
Visszarakjuk a tûzre, hozzáadjuk a mustárral és keményítõvel elkevert tejszínt és sûrûre fõzzük, kóstolunk, és szükség szerint ízesítjük.
Közben a cukkinit is felkockázzuk és a spárga csúcsokkal együtt, egy kevés olívaolajon sózás nélkül megpirítjuk, majd a forró leveshez adjuk.