Ürmösbor

2011-11-16

sponsored links


Az egyik barátunktól kaptunk fehér ürmöt. Ha valakit érdekel, hogy néz ki, hát pont úgy, mint a parlagfû, egyszer egy politikus be is bukta a híradóban. :o) Nagyon jól használható madarak sütésekor, egy szálat kell a belsejébe tenni, egy rozmaringgal és citromfûvel együtt. Tényleg nagyon finom ízt a húsnak, bár kicsit kesernyés, de elveszi a belsõ szagát.

Jött az õsz és kicsit sajnáltam, mert alig használtuk a nyáron, és szépen felbokrosodott. Egyébként nem fagy el, szóval jövõre úgyis újra kihajtana, csak én rákattantam egy régi könyvemre: Romváry Vilmos Fûszerek könyve c. mûvére (Mezõgazdasági Kiadó, Budapest, 1981).

A fehér üröm fogyasztását gyomorbántalmaknál, étvágytalanságnál, epebántalmaknál és bélférgesség esetén ajánlják. Az abszinthoz is - amelyet több országban betiltottak - ezt használják. Meg persze húsokhoz, mert könnyebben emészthetõvé teszi a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s