Ünnepi válogatás: 6 csodás, paleo mákos recept
sponsored links
November közepe révén lassan mindenkit hatalmába kerít az ünnepi hangulat. Akiknek kedvenc lakrészük a konyha, azok pedig különös izgalommal várják az ünnepi sütés-fõzést. Ezzel én sem vagyok másként, minden eddiginél nagyobb szenvedéllyel bújom az ünnepi recepteket. Éppen ezért tudom, hogy nagyon klassz, ha téma/hozzávaló szerint lehet válogatni, s ennél fogva arra gondoltam, hogy karácsonyig több kisebb-nagyobb összefoglalóval várlak Benneteket a blogon.
Íme az elsõ összefoglaló, melyben a mák kapta a fõszerepet.
Jó válogatást és sütés-fõzést kívánok!
Kezdeném elsõként a Paleos Szabolcsi Almás-mák torta verziómmal, amely egyik legnagyobb kedvence lett a családnak az elsõ elkészítése óta. Nos tény, hogy nem a leggyorsabban elkészíthetõ desszert, de nem bonyolult és sokszorosan megéri a befektetett idõt és türelmet. A pillekönnyû mákos tészta és a vastag, intenzív alma töltelék a selymesen krémes, házilag fõzött vanília krémmel olyan különleges ízharmóniát alkot, amely megakadályozza, hogy csak egy szeletet együnk belõle. Fantaszitkus. Megunhatatlan. Igazán ünnepi.
Folytatom a sort ezzel a csodás Almás-mákos habfalattal, amely Édesanyám legújabb és egyik legfantasztikusabb találmánya. Hasonlít a Katarina pitére - számomra - csak mákos verzióban. Ez a tepsis sütemény a régi, nagymamáink által készített sütikre emlékeztet. Ami pedig az otthont sugallja, az az ünnepi alkalmakhoz illik a ...