Ünnepi töltött zsemlekoszorú

2017-12-20

sponsored links



Hozzávalók
a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dl tej, 2 evõkanál  joghurt, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, 7 g szárított élesztõ; 
a töltelékhez: 15 dkg sonka, 15 dkg sajt;
a mázhoz: 8 dkg rizsliszt, 0,9 dl langyos víz, 7 g szárított élesztõ, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál cukor, kevés só.

Elkészítése


1.  A tészta hozzávalóit egy tálban megdagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. 
2. Lisztezett deszkán 20 részre osztjuk,  mindegyik darabot gombóccá gyúrjuk. 
3. A sonkát meg a sajtot kis kockákra vágjuk. A tésztákat kerekre nyújtjuk, közepükre tölteléket teszünk.
4. Egyenként kézbe vesszük, a tészta szélélt középen összefogjuk és szép kerekre formázzuk.


5. Sütõpapírral kibélelt kerek tepsibe tesszük, a belsõ sorban 7, a külsõ sorban pedig 13 zsemlét. Középre egy kisméretû hõálló tálat teszünk. 
6. A máz hozzávalóit összekavarjuk, míg a zsemlék pihennek, 10 percig meleg helyen kelesztjük. 
7.  A tejföl sûrûségû mázat egy ecset segítségével a zsemlékre kenjük. Újabb 10 percig pihentetjük. 

8. Elõmelegített sütõben, 180 fokon,  30-35 percig sütjük. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/12/un...

sponsored links

Keres?s