Ünnepi ravioli ricottával és sütõtökkel
sponsored links
Gondolkoztam azon, hogy posztoljam-e be ezt a receptet. A recepttel persze semmi baj sincs, az nagyon jó, a bajság a kivitelezés során történt, ezért a kép igen béna. Viszont a receptet sem akarom, hogy feledésbe merüljön, ezért most bátor leszek.:)
Hozzávalók: liszt, tojás és kevés olívaolaj a tészta gyúrásához, 1 darab sütõtök és 1 doboz ricotta a töltelékhez, ide kell még parmezán sajt, néhány fokhagyma és zsályalevél is, valamint só és bors. Az öntethez kell vaj és mandarin vagy narancs meg még pár zsályalevél.
Elkészítése: Elõször a tököt a ricottával és pár fokhagymával, zsályalevéllel sütõben süssük meg. Ha még ünnepélyesebbé szeretnénk tenni akkor sütés vége elõtt 10-15 perccel dobjunk még hozzá pár szem fõtt gesztenyét is.
A lisztbõl és tojásból egy kevés olívaolajjal gyúrjunk tésztát, pihentessük fél órát, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Én most kis négyzetformákat vágtam ki a tésztából, cakkos széleket mintázva, hogy szaloncukor formát tudjak belõle kialakítani, elvégre Karácsony volt. :)
Amikor megsült a tök a ricottával, egy villával dolgozzuk jól össze, nyomkodjuk bele a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Töltsük be a tésztát, óvatosan fogjuk össze a végeket és formázzunk szaloncukrot a kis csomagokból. Fõzzük ki sós vízben.
A mártáshoz olvasszuk fel a vajat, pirítsunk meg benne pár zsályalevelet, és reszeljük bele a mandarin vagy narancs héját. Facsarjuk ki a gyümölcs levét és azt is öntsük hozzá. Forraljuk össze és szedjük rá a kifõtt tésztát. A végeredmény egy érdekes pikáns ízvilág. A receptet Jamie karácsonyi mûsorában láttam.
Hozzávalók: liszt, tojás és kevés olívaolaj a tészta gyúrásához, 1 darab sütõtök és 1 doboz ricotta a töltelékhez, ide kell még parmezán sajt, néhány fokhagyma és zsályalevél is, valamint só és bors. Az öntethez kell vaj és mandarin vagy narancs meg még pár zsályalevél.
Elkészítése: Elõször a tököt a ricottával és pár fokhagymával, zsályalevéllel sütõben süssük meg. Ha még ünnepélyesebbé szeretnénk tenni akkor sütés vége elõtt 10-15 perccel dobjunk még hozzá pár szem fõtt gesztenyét is.
A lisztbõl és tojásból egy kevés olívaolajjal gyúrjunk tésztát, pihentessük fél órát, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Én most kis négyzetformákat vágtam ki a tésztából, cakkos széleket mintázva, hogy szaloncukor formát tudjak belõle kialakítani, elvégre Karácsony volt. :)
Amikor megsült a tök a ricottával, egy villával dolgozzuk jól össze, nyomkodjuk bele a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Töltsük be a tésztát, óvatosan fogjuk össze a végeket és formázzunk szaloncukrot a kis csomagokból. Fõzzük ki sós vízben.
A mártáshoz olvasszuk fel a vajat, pirítsunk meg benne pár zsályalevelet, és reszeljük bele a mandarin vagy narancs héját. Facsarjuk ki a gyümölcs levét és azt is öntsük hozzá. Forraljuk össze és szedjük rá a kifõtt tésztát. A végeredmény egy érdekes pikáns ízvilág. A receptet Jamie karácsonyi mûsorában láttam.