Ünnepi macaronok
sponsored links
Karácsonykor bejglit sütni alap. Én is sütök, és imádom is a sütés egész folyamatát. De általában sütõtökös-csokis minibejgli készül, és elajándékozom, mert anyukámtól mindig felmarkolok egy csomó diósat meg mákosat, nem akarom tõle átvenni, mert az övé tökéletes. A forrázott töltelékek viszont nem csak a bejglihez illenek, hanem a macaronhoz is. Imádok macaront csinálni, imádom, amikor felemelkednek, és imádom õket variálni. Karácsonykor nem is lehet másra gondolni, mint a dióra meg a mákra, egy csomó illatos fûszerrel, mint a fahéj, gyömbér, vanília...
A mákos és diós macaronok ötlete a tesómtól ered, aki lisztérzékeny, ezért számára ez az ideális desszert. Karácsonyra bejglik helyett, neki, az õ tiszteletére készültek, de azt hiszem ezentúl hagyománnyá válnak.
Mákos és diós ünnepi macaronok (recept - kb. 60 db-hoz):
Macaron alaprecept itt - nem szükséges ételfesték, a mákosakat viszont érdemes feldobni és egy kevés õrölt mákkal. Én egy adagot készítettem a két fajta töltelékhez, és a fele alaptésztába kevertem kb. 1,5-2 evõkanál õrölt mákot.
Mákos forrázott töltelék:
100 g mák
cukorszirup 70 g cukorból és kb. 30 g vízbõl
1 csomag vaníliás cukor
1 kk õrölt fahéj
1 kk õrölt gyömbér ...