ÜNNEPI KÉSZÜLÕDÉS: Sütõtökös pulykamell

2017-12-12

sponsored links



Hozzávalók: 2 kg pulykamell-filé
A pácléhez:1 dl citromlé, 1 dl sötét szójaszósz, 2 dl ketchup, 10 dkg frissen reszelt gyömbér, 10 dkg méz, 5 gerezd fokhagyma lereszelve, 5 dkg erõs Pista
 A sütéshez: 3 dl olaj
A raguhoz:3 kg kanadai sütõtök, 3 piros színû kaliforniai paprika, 5 dkg méz, színes bors, õrölt koriander, balzsamecet
A mártáshoz:4 dl húsleves, 10 dkg vaj, 3 dkg étkezési keményítõ

A pulykamellet csíkokra vágjuk, és az elõzõleg összekevert páclében egy napig hûtõben tároljuk. Forró serpenyõben, egy kevés olajon kisütjük. Ezután elkészítjük a ragut. A tököt 3 centis kockákra vágjuk, sütõben félig megsütjük. Áttesszük egy serpenyõbe, a csíkokra szelt paprikával, és a mézzel összekeverjük, borssal, korianderrel és balzsamecettel ízesítjük, majd pár perc alatt készre pároljuk. A maradék páclébõl a húsleves hozzáadásával elkészítjük a mártást, amit a vajjal és az étkezési keményítõvel hígabb sûrûségû mártássá keverünk. Tálalásnál a húst a tökragu tetejére halmozzuk, és a mártással meglocsoljuk.

Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2017/12/unnep...

sponsored links

Keres?s