Ünnepi kiadványaink és fahéjas koszorú ízelítõ
sponsored links
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-)
Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a másik pedig legújabb könyvecskénk, a Sütés öröme.
Õszintén remélem, hogy mindenki megtalálja benne a számára kedves receptet:-)
Az alábbi recept a könyvecskében található. Nagyon finom, a gyerekek pillanatok alatt elkapkodták. Ráadásul igazi téli ívzilágú sütemény.
1. Fahéjas koszorú
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5+3 dkg vaj, 8+5 dkg cukor, 1-1,5 dl tej, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 1,5 dkg élesztõ, 1 kanál porcukor, 1 tojás sárgája, 2 teáskanál fahéj, fél citrom leve.
Elkészítése: 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztõt. A liszthez adjuk az 5 dkg cukrot, a 3 dkg ...