Ünnepi desszertek feketén-fehéren

2011-12-16

sponsored links

Creme brulée, mousse, csokigolyó, krémtorta, kuglóf és brownie fekete és fehér csokiból.

Az elmúlt év során sokat kísérleteztem azzal, hogy ugyanazokat a csemegéket elkészítettem fekete és fehér csokoládéból. Kezdetben a fehéret alulértékeltem, hiszen a csokoládé legértékesebb összetevõje, a kakaó hiányzik belõle, de a fehércsokis édességek meglepõ sikere mind az olvasók, mind a kóstolók körében meggyõzött egyenértékûségérõl. A kétféle csokival való munka során arra kell odafigyelni, hogy ha alapreceptünk fekete csokoládéra íródott, a fehér csokival készülõ verzióban a vaj és a cukor mennyiségét csökkenteni kell.

A tésztafélék, például a brownie vagy a kuglóf az eredeti recept szerint készülnek, de arra fel kell készülni, hogy a végeredmény egy kicsit különbözik majd a megszokottól: a fehér csokis rész habosabb, könnyebb, a fekete pedig a brownie-hoz hasonlóan kicsit törékenyebb - tehát nem lesz olyan homogén a tészta, de szerintem ez a kontraszt az általam kipróbált ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/12/16/un...

sponsored links

Keres?s