Ünnepekre készülve, így utólag

2012-01-09

sponsored links


Ugye nem késõ még  beszámolni arról, hogyan is készültünk a karácsonyi, Ó- és Új évi ünnepekre.
Az igaz, hogy teljes mértékben eltértünk a hagyományoktól, de ennek is megvolt minden oka. Sok mindent nem is én készítettem, de azért nem éhezett a család.
Átballagtunk a gyerekekhez és ott fogyasztottuk el a finomságokat.  (Három percre lakunk egymástól, így nem volt megterhelõ a "ballagás", fõleg nem hogy kocsival mentünk, mert nem tudtuk volna két kézben elvinni a dolgokat. Na és Robikát, kedvenc kiskutyánkat sem hagytuk itthon.)

A karácsonyi menü nálunk halászlé nélkül szinte elképzelhetetlen. Megoldottuk, mert a helyi Halászcsárdából hoztunk december 24-én 3 adagot, s ebbõl 6 ember tisztességesen jóllakott. Isteni finom volt, s még én is belekóstoltam egy picit.
Halászlé után rántott hal tartármártással (ezt itthon a férjem sütötte ki), majd Krisztikém készített két fajta rántott húst (párizsit és bécsit),  és szántódi ropogóst. Köretnek ki mit választott:  krumplipüré, tartármártás, és francia saláta. (A francia salátát én csináltam. Ezt még elbírta az epém) 
Sok fincsi sütemény is volt, természetesen a fõszerep a bejglié (diós, mákos)  volt, de ezen kívül ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2012/01/unnep...

sponsored links

Keres?s