Ünnepekre készülve, így utólag
sponsored links
Az igaz, hogy teljes mértékben eltértünk a hagyományoktól, de ennek is megvolt minden oka. Sok mindent nem is én készítettem, de azért nem éhezett a család.
Átballagtunk a gyerekekhez és ott fogyasztottuk el a finomságokat. (Három percre lakunk egymástól, így nem volt megterhelõ a "ballagás", fõleg nem hogy kocsival mentünk, mert nem tudtuk volna két kézben elvinni a dolgokat. Na és Robikát, kedvenc kiskutyánkat sem hagytuk itthon.)
A karácsonyi menü nálunk halászlé nélkül szinte elképzelhetetlen. Megoldottuk, mert a helyi Halászcsárdából hoztunk december 24-én 3 adagot, s ebbõl 6 ember tisztességesen jóllakott. Isteni finom volt, s még én is belekóstoltam egy picit.
Halászlé után rántott hal tartármártással (ezt itthon a férjem sütötte ki), majd Krisztikém készített két fajta rántott húst (párizsit és bécsit), és szántódi ropogóst. Köretnek ki mit választott: krumplipüré, tartármártás, és francia saláta. (A francia salátát én csináltam. Ezt még elbírta az epém)
Sok fincsi sütemény is volt, természetesen a fõszerep a bejglié (diós, mákos) volt, de ezen kívül ...