ÜNNEPEK. JELES NAPOK! JÁTÉK!Süssünk, fõzzünk bárányt húsvétra!

2017-03-29

sponsored links


A közeledõ húsvét ünnepére készülve hívom a kedves bloggertársakat erre a játékra. A bárány egyes országrészekben hagyományos étel ilyenkor. Ismerjük meg egymás receptjeit!
Több ilyen játékot is hirdettem már. Pünkösdre kettõt is: itt és itt található.  Nagypéntekre itt olvasható egy kis receptgyûjtemény.
Most talán egy kicsit nehezebb a feladat, de az is lehet, hogy könnyebb, hiszen régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell osztani. Tehát bármilyen bárányos étel, sõt sütemény is lehet, ami illik a húsvéti ünnepekhez. Tárkonyos bárányleves, pörkölt, pite, bárány alakú torta. Bárminek örülök. Csak fõzzenek, süssenek, a recepteket, képeket tegyék közzé a blogjukon!
Beküldési határidõ:
 április 11. kedd éjfél. 
A recept linkjét és egy képet várok az 
agostonneani@gmail.com címre


Fokhagymás báránysült
 Ez nem friss recept, de eltettem jobb idõkre, ezek az idõk pedig most következtek el. A bárány gerincét besóztam, megtûzdeltem jó sok fokhagymával. Megkentem õrölt köménnyel, fekete borssal, és napraforgó olajjal. Egy éjszakán át hagytam érlelõdni. Másnap fólia alatt, kis víz hozzáadásával elkezdtem lassú tûzön párolni a sütõben. Amikor kezdett puhulni, akkor levettem a fóliát, mellé halmoztam a négy felé vágott vöröshagymát, és pirosra sütöttem. 





Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/03/unnepe...

sponsored links

Keres?s