Üdítõ torta
sponsored links
A közismert Fanta szelet most torta formában, és nem narancs, hanem málna ízû üdítõ felhasználásával készült.
Egy József nevû kedves ismerõsömnek (aki mellesleg a férjem) próbáltam kedveskedni vele a jobb idõjárás reményében:-))
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
3 tojás
12 dkg cukor
2 evõkanál olaj
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütõpor
A krémhez
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 evõkanál búzadara
A zseléhez
7 dl málna ízû üdítõ
1 evõkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemû nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk.
Betoljuk a sütõbe és 12-15 perc alatt megsütjük.
Kihûtjük, majd tortatálra helyezzük a piskótalapot és körbevesszük a tortagyûrûvel.
A krém hozzávalóit kikeverjük és egyenletesen befedjük vele a tortalapot .
A pudingport a cukorral feloldjuk az üdítõben és folyamatosan kevergetve sûrûre fõzzük, majd forrón a krém tetejére simítjuk.
Jól behûtjük.