Üde, zöldpesztós hosszúmetélt

2014-06-08

sponsored links

Idejét meg nem mondom mikor vettem utoljára bolti tésztát. Amint megkóstoltam évekkel ezelõtt a házi tészta feledhetetlen ízét, tudtam, soha többé nem akarok mást csak tésztát gyúrni. Legnagyobb gondom azonban a nyújtás volt. Emlékeimbe vésõdött, ahogyan édesanyám a tésztát nyújtja, mi meg ott ültünk az asztalnál és csipegetjük a szélét.

Meg akartam szabadulni ettõl a folyamattól, ezért beszereztem egy tésztanyújtógépet. Csodás ötlet volt, mind cérnametéltet, mind spagettit vagy széles metéltet el tudtam készíteni vele. A nyújtást szintén a gép végezte, azóta minden alkalommal csak házi tészta kerül az asztalra.

Zöldpestos tészta

Hozzávalók:

Gyúrt tészta:


15 dkg liszt
15 dkg graham liszt (sima liszt is tökéletes, de ez egészségesebb. Próbáld ki!)
3 tojás (10 dkg-onként 1 tojás)
1 teáskanál só
Mivel a tojások nem egyformák, ha túl kemény lenne vizet tehetsz hozzá.
Ha vizet adunk a tésztához akkor azt mind fõzzük ki, szárítani nem jó mert nagy a nedvesség tartalma és bepenészesedhet.

pesztó: 2 ek dió, 3 levél bazsalikom, 2 ek olíva olaj
1. Gyúrj tésztát és nyújtsd ki, majd szeleteld fel a gép spagetti részén.

2. Sós vízben fõzd puhára. Ha házi, már akkor kész, ha feljön a víz tetejére.

3. Közben készítsd el a házi pesztót. egy aprítóba tegyél 3 közepes bazsalikom levelet, 2 ek olíva olajat, 2 ek diót és aprítsd össze nagyon apróra.

4. Szûrd rá a tésztát és keverd el.

5. Tedd az serpenyõt a tûzhelyre. Öntsd bele a tésztát és a pesztót, majd forrósítsd át.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

1




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/06/08/ude...

sponsored links

Keres?s