Újévi vörös lencse ragu tagliatellével
sponsored links
Új év alkalmával a lencse fogyasztása tradicionális szokás szerte a világon. Hagyományosan a leves, vagy fõzelék az ismert, de a mai kor konyhája készít már salátát, krémet, könnyû ragukat is belõle. Erre az alkalomra melegíteném fel egy korábbi receptemet, amiben újszerûen jelenik meg, a klasszikus bolognai húsmentes változataként. Könnyed, de mégis kiadós fogás, ami alkalmas egy jó év kezdéséhez is.
Tagliatelle vöröslencse sugoval:
A tagliatelle nem más mint, egy durumlisztbõl, tojás nélkül készült szélesmetélt tészta. Létezik több ízesített változata is; spenótos, paradicsomos, vagy akár sáfránnyal színezett. Én most a simát választottam és fõztem, természetesen al dentére ! Hús helyett vöröslencsét használtam, ami sok fehérjét tartalmaz (többet mint a húsok nagy része), jelentõs a szénhidrát tartalma, magas rostanyaggal. Valamint fontos vas, foszfor, kálium és vitaminforrás. Nem mellesleg könnyû dolgozni vele, nem szükséges órákig áztatni, hamar megpuhul. A legjobb és leghasznosabb az esetben, ha egy kicsit harapható marad , ekkor kiváló az íze, és még a színét is megõrzi valamelyest.
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
250 g vöröslencse ( még a bio is megéri az árát) ...