Újévi ropogós malaccsülök - pékné módra
sponsored links
Az újévi ételsorból nem maradt ki nálunk sem a ropogós malacsült. Azért döntöttem a malaccsülök mellett, mert nem csak stílusos szilveszter tájékán, hanem kevésbé zsíros is, ugyanakkor éppen olyan kellemes ropogósra sül, mint a sertéscsülök.
Ebben az évben, valahogyan érzetem, hogy kicsit vissza kell fogni az ételkínálatot, mert nem vágytunk a sokfogásos traktákra.
Azért így sem szûkölködtünk a finomságokban, az újévi hidegtál, a tartalmas lencseleves és a ropogós malaccsülök nem adott okot arra, hogy utána nyitogassuk éjszaka a hûtõajtót.
Van, hogy elõpárolom a csülköt a péknéhez, van, hogy nem. Legutóbb nem pároltam elõ, cserépben sütöttem-pároltam készre (a recept itt található). Most számítottam a csülöklére is a lencseleveshez, így ez meghatározta, hogy most elõ lesz párolva.
Ahogyan a lencselevesnél bemutattam, hagymával, fokhagymával, babérral és szemes feketeborssal elõfõztem a két csinos malaccsülköt.
Nem fõztem túl, hogy ne omoljon szét a hús, de azért átpuhítottam, mert már csak a krumplival együtt, egyszerre ...