Újévi lencseleves, Mézesmisu mogyoróval, Márványsajtos-diós-körtés szendvics

2012-01-01

sponsored links


Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek,aki betér ma hozzám!

Legyünk ma vidámak,s csak jóra gondoljunk,mert olyan lesz az évünk, amilyen  a mai nap!!!

Három finomsággal is szolgálhatok ma. Szakítottam a hagyományunkkal és lencsefõzelék helyett ma lencselevest készítettem,lényeg,hogy lencsét együnk,hagy hozzon szerencsét az évre!Egy újabb leves,amit én is megbírok enni.Hurrááááá!!!
A Mézesmisu története tegnapra nyúlik vissza,vagyis az elõzõ évre:) Még este dobtam össze.Jó ötlet arra,hogy mit is kezdjünk a megmaradt mézeskalácsokkal.Jó  és saját ötlet,remélem sokak tetszését megnyeri.
A Márványsajtos-diós-körtés szendvics pedig méltó megkoronázása egy jól sikerült vagy éppen fárasztó napnak,egy pohár vörös borocska mellé és lágy ,halk zene....hmmmm...

Ezzel a három ínycsiklandó finomsággal szeretném kezdeni az évet gasztronómiailag:)

Jó fõzõcskézést kívánok Minden kedves olvasómnak,s azt,hogy hasonló finomságokban bõvelkedjetek idén !!!

Újévi lencseleves

Hozzávalók:

- 25 dkg barna lencse
- 4 db sárgarépa felkarikázva
- 3 db petrezselyem felkockázva
- 3 db karalábé felkockázva
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma nagyon apróra felkockázva ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/01/u...

sponsored links

Keres?s