Újévi lencseleves, Mézesmisu mogyoróval, Márványsajtos-diós-körtés szendvics
sponsored links
Legyünk ma vidámak,s csak jóra gondoljunk,mert olyan lesz az évünk, amilyen a mai nap!!!
Három finomsággal is szolgálhatok ma. Szakítottam a hagyományunkkal és lencsefõzelék helyett ma lencselevest készítettem,lényeg,hogy lencsét együnk,hagy hozzon szerencsét az évre!Egy újabb leves,amit én is megbírok enni.Hurrááááá!!!
A Mézesmisu története tegnapra nyúlik vissza,vagyis az elõzõ évre:) Még este dobtam össze.Jó ötlet arra,hogy mit is kezdjünk a megmaradt mézeskalácsokkal.Jó és saját ötlet,remélem sokak tetszését megnyeri.
A Márványsajtos-diós-körtés szendvics pedig méltó megkoronázása egy jól sikerült vagy éppen fárasztó napnak,egy pohár vörös borocska mellé és lágy ,halk zene....hmmmm...
Ezzel a három ínycsiklandó finomsággal szeretném kezdeni az évet gasztronómiailag:)
Jó fõzõcskézést kívánok Minden kedves olvasómnak,s azt,hogy hasonló finomságokban bõvelkedjetek idén !!!
Újévi lencseleves
Hozzávalók:
- 25 dkg barna lencse
- 4 db sárgarépa felkarikázva
- 3 db petrezselyem felkockázva
- 3 db karalábé felkockázva
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma nagyon apróra felkockázva ...